Bakanlık o kişilere 1237 TL ödeme yapacak! Şartlar belli oldu

Yakını vefat eden aileler için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyuru gerçekleştirildi. Başvuru yapanlara belirli tutarlarda ödemelerin yapılacağı ifade edildi.
Bakanlık o kişilere 1237 TL ödeme yapacak! Şartlar belli oldu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşlara yapılan destekler devam ediyor! Son olarak Temmuz 2022 senesi Nisan ayından bu yana devam ettiği ifade edilen vefat yardımı ile birlikte yakınını kaybetmiş olan aile fertlerine belirli tutarlarda ödemelerin yapılacağı öğrenildi. Vatandaşları mağdur etmemek amacı ile yapılan bu yardımdan kimlerin faydalanabileceği ise oldukça merak edildi.

Konuya ilişkin bakanlık tarafından verilen binlerce sosyal yardımda olduğu bu yardım çerçevesinde de gerekli olan kapsam ve başvuru için gerekli olan şartlar resmi internet sitesi üzerinden vatandaşlara duyuruldu. Bu kapsamda yakını vefat eden kişiye tek seferlik de olsa devlet tarafından destek olunması amacı ile 1237 TL ödeme yapılacağı öğrenildi. Destekten faydalanmak isteyen kişiler tarafından ise ödemelerin detayları merak konusu oldu.

DESTEK ÖDEMESİ DETAYLARI AÇIKLANDI!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından konu ile ilgili merak edilenlerin artmasının ardından yapılacak olan ödemelerin detayları belirlendi. Ödeme alabilecek olan kişiler için vefat yardımının kapsamları şu şekilde verildi;

Yardım Türü = Aile

Yardım Programı = Vefat Yardımı

Kapsamı = 3294 sayılı Kanun kapsamında bulunan ve 15 Nisan 2022 tarihi ve sonrasında yakını/yakınları vefat eden Türk vatandaşlarına yönelik yardım programıdır.

Başvuran = Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca bulundukları yerdeki Belediyelerden her hafta alınan vefat listeleri çerçevesinde Bütünleşik Sistemde kayıtlı ve sosyal yardım alan haneler tespit edilerek vefat eden kişinin hanesindeki bir yakınına Vefat Yardımı yapılmaktadır.
Bununla birlikte, Belediyeler tarafından listelerin gönderilmesi beklenmeksizin vefat eden kişinin bir yakını tarafından da “Ölüm Belgesi” sunulmak şartıyla yardım başvuru süreci başlatılabilmektedir.

Kimler Faydalanır = Yakınları vefat eden 3294 sayılı Kanun kapsamındaki Türk vatandaşları faydalanabilmektedir

Evrak = Kimlik kartı ve Kişi kendi başvuru yapacaksa yakınına ait Ölüm Belgesi

Tutar = 1.237,81 TL

Ödeme Dönemi = Ödemeler tek seferlik yapılmaktadır.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşlara verilen bu yardım için Aile Bakanlığı'nın e-devlet üzerinden açmış olduğu başvuru sayfasına kişilerin kendi T.C. kimlik numaraları ve oluşturdukları şifre ile başvurularını tamamlaması gerekmektedir.