Banka banka 1 Milyon TL konut kredisi aylık taksitleri!

Ev sahibi olmak isteyenler banka banka konut kredisi maliyet hesaplamalarını merak ediyorlar. Bankalar yüzde kaç faizle konut kredisi veriyorlar?
Banka banka 1 Milyon TL konut kredisi aylık taksitleri!

Türkiye'de ev sahibi olmak için çok büyük maliyetlerinden göze alınması gerekiyor. Vatandaşların çok büyük bir kısmı bunu konut kredisi kullanmadan gerçekleştiremiyorlar. Bankaların konut kredisi maliyetleri de oldukça değişkenlik gösteriyor. En uygun faizli konut kredisini veren bankalar ve aylık taksit hesaplamaları merak konusu oluyor. Konut kredisi çekmeden önce bankaların faizleri karşılaştırmalı olarak araştırılıyor.

120 AY VADELİ KONUT KREDİSİ İLE EV SAHİBİ OLUNUYOR

Bankaların konut kredisi maliyetleri araştırılırken bu krediler için uygulanan bazı özel kurallar da bulunuyor. Buna göre BDDK'nın belirlediği ana kural gereği bankaları en fazla 120 aya kadar vade ile konut kredisi kullandırabiliyorlar. Bunun yanında kredi faizlerini bankalar kendi kredi politikalarına göre belirleme imkanına sahipler. Bunun için de bankalar arasında maliyet farklı oluşabiliyor. Ayrıca bankalar özel ödeme planları ile konut kredisi verebiliyorlar. Aylık eşit taksitli ödeme yapmak istemeyen müşterilere farklı seçenekler de sunuluyor. 

ZİRAAT BANKASI 1 MİLYON TL KONUT KREDİSİ HESAPLAMASI

Konut kredisi kullanmak için Ziraat Bankası'nı seçenler aylık yüzde 1,29 faizle bu kredi imkanından yararlanabiliyorlar. 120 ay vadeli 1 Milyon TL konut kredisinin aylık taksiti 16.429 TL oluyor. Toplam kredi maliyeti ise 1 Milyon 978 Bin 899 TL'yi buluyor.

GARANTİ BBVA 1 MİLYON TL KONUT KREDİSİ HESAPLAMASI

Garanti BBVA'dan konut kredisi kullanmak isteyenlere banka aylık yüzde 2,03 oranında kredi faizi uyguluyor. 120 ay vadeli 1 Milyon TL konut kredisi aylık 22.300 TL taksitle veriliyor. Bu kredinin toplam maliyeti ise 2 Milyon 684 Bin 107 TL oluyor.

İŞ BANKASI 1 MİLYON TL KONUT KREDİSİ HESAPLAMASI

İş Bankası'ndan konut kredisi kullananlara aylık yüzde 2,05 oranında faiz uygulanıyor. 120 ay vadeli 1 Milyon TL konut kredisi aylık 22.468 TL taksitle veriliyor. Bu kredinin toplam maliyeti ise 2 Milyon 703 Bin 442 TL şeklinde hesaplanıyor.

Banka banka 1 Milyon TL konut kredisi aylık taksitleri!

YAPI KREDİ BANKASI 1 MİLYON TL KONUT KREDİSİ HESAPLAMASI

Konut kredisini Yapı Kredi Bankası'ndan çekenlere aylık yüzde 2,05 oranında faiz uygulanıyor. 120 ay vadeli konut kredisi çekilmesi halinde aylık taksit 22.468 TL, toplam kredi maliyeti 2 Milyon 705 Bin 349 TL şeklinde hesaplanıyor.

ING BANK 1 MİLYON TL KONUT KREDİSİ HESAPLAMASI

ING Bank'tan 120 ay vadeli 1 Milyon TL konut kredisine aylık yüzde 2,19 oranında faiz uygulanırken aylık kredisi taksiti 23.658 TL, toplam kredi maliyeti de 2 Milyon 847 Bin 801 TL oluyor.