Bankalara BDDK'dan talimat gitti! Kredi kartı limit düzenlemesi geliyor kart limitleri düşüyor

Bankaların kredi faiz oranlarında yaşanan yükselişin ardından vatandaşın kredi kartı kullanımı artarken BDDK kredi kartı limiti için yeni düzenleme kararı aldı.
Bankalara BDDK'dan talimat gitti! Kredi kartı limit düzenlemesi geliyor kart limitleri düşüyor

Bankalara BDDK'dan talimat gitti! Kredi kartı limit düzenlemesi geliyor kart limitleri düşüyor - Açıklanan son resmi veriler büyük şok etkisi yaratırken kredi kartında yaşanan rekor yükseliş yeni tedbirleri zorunlu hale getirmişti. Bankalararası Kart Merkezi (BKM) ve Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi tarafından açıklanan son verilere göre 100 bin TL ve üzeri kredi kartı limiti olan kişi sayısı tarihi rekorunu kırmıştı.

Açıklanan verilere göre sahip olduğu kredi kartının limiti 100 bin TL ve üzeri olan kişilerin oranı yüzde 45,3 olarak ilan edilmişti. Merkez Bankası 2024 yıl sonu enflasyon hedefini yüzde 38 olarak açıklarken bu hedefe ulaşmak için harcamaların kısılması gerektiği, harcamaları düşürmek için ise kredi kartı limitlerinin düşürülmesinin zorunlu olduğu ifade edildi. Ek tedbir kararlarında sıra kredi kartlarına geldi.

KREDİ KARTI LİMİTİ DÜŞÜRÜLECEK Mİ, KART LİMİTLERİ DÜŞÜYOR MU?

Merkez Bankası tarafından enflasyonla mücadele kapsamında yeni ek tedbirlerin devreye alınacağı bu kapsamda kredi kartı limitlerinin de masada olduğu ifade edilmişti. Gazeteci Fatih Altaylı ise yapmış olduğu açıklamasında BDDK tarafından bankalara kredi kartı limitleri için talimat gittiğini iddia etti.

Altaylı yapmış olduğu açıklamasında gönderilen talimat ile özellikle dar ve orta gelirli gruba sunulan yüksek limitli kredi kartları incelemeye alınacağını söyledi. Bankaların yarından itibaren bu konuda kapsamlı bir çalışmaya gideceği öğrenilirken, kredi kartı limitlerinde düzenlemeye gitmeyen bankalara ise BDDK tarafından ağır para cezaları verileceği iddia edildi.

Yeni düzenleme ile kişilerin kredi notu ve borçlarını ödeme düzenine bakılarak kredi kartı limitleri yeniden belirlenecek. Aylık gelirin en fazla 8 katına kadar kredi kartı limiti tanımlanacak. Kredi kartını uzun süredir kullanan borcunu düzenli ödeyen ve gecikmeye düşmeyen kişiler için limit en fazla 8 katına kadar çıkabilecek.

Genel Yayın Yönetmeni