Bankalarda ortak kredi uygulaması ne zaman başlayacak?

Konut kredisi faizleri yükselirken bankaların ortak kredi uygulamasına imza atacağı iddia edildi. Söz konusu iddianın gerçeklik payı merak konusu olurken detaylar belli oldu.
Bankalarda ortak kredi uygulaması ne zaman başlayacak?

Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik kriz nedeniyle Merkez Bankası faiz artışlarına devam ederken son olarak politika faizi yüzde 50 oranında sabit tutuldu. Kredi faizlerinin yükselmesi ve geri ödeme tutarının 3 katına kadar çıkması ile beraber kredi kullanımları da oldukça sınırlandı.

Konut kredilerinde 1 milyon liranın aylık ödemesi 28 bin lira bandına ulaşırken ev almanın hayal olduğu kesim de fiyat düşüşünü beklemeye başladı. Konut kredilerinin faizi hızla artmayı devam ettirirken buna göre bu şartlarda konut almak isteyen vatandaşlar için ortak kredi iddiası gündeme geldi.

BANKALARDA ORTAK KREDİ DÖNEMİ

Yüksek faiz sorununa yeni bir çözüm getiren Ziraat Bankası, yenilikçi kredi modeli olarak “Ortak Konut Kredisi”ni tanıttı. bu çerçevede ''Bankalar ortak kredi mi verecek?'' sorusu da yanıt bulmuş oldu.

ekran-goruntusu-2024-06-27-181518.png

Ziraat Bankası’nın hayata geçirdiği Ortak Konut Kredisi, 2 ile 5 kişinin kullanabildiği bir kredi türü olarak tanıtıldı. Bu kredinin birden fazla kişinin gelir beyanlarını bir araya getirerek yüksek miktardaki kredileri daha kolay geri ödeyebilmesini sağlayacak. Detaylar için Ziraat Bankası ile iletişime geçebilirsiniz.