Başvurular bugün başladı! 8 ay boyunca üniversite öğrencilerine 6 bin TL yardım yapılacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından duyurulan destek ödemesi kapsamında öğrencilere toplamda 6 bin TL yardım yapılacağı öğrenildi.
Başvurular bugün başladı! 8 ay boyunca üniversite öğrencilerine 6 bin TL yardım yapılacak

2023-2024 eğitim öğretim döneminin başlaması ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından üniversiteli öğrenciler için destek çalışmalarına başlandı. Yapılan açıklamalara göre öğrencilerin maddi yükünü biraz da olsa hafifletebilmek için aylık bazında ödemelerin yapılacağı açıklandı.

Toplamda 10 bin üniversite öğrencisine 60 milyon kadar destek ödemesinin yapılacağını ifade eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimi yıl da bu sene olduğu gibi destek ödemesi vermekteydi. Fakat artan maliyetler nedeniyle ödemelere zam uygulanmaya başlandığı öğrenildi.

TOPLAMDA 6 BİN TL DESTEK VERİLECEK!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından “İzmir’in hem bugünü hem yarınında gençlerin öncülüğü olsun istiyoruz. Bunun için çalışıyoruz. 13 binin üzerinde öğrenciye son iki yılda 50 milyon liranın üzerinde eğitim desteği verdik. Yeni eğitim-öğretim yılı için de ise 60 milyon liralık burs desteği sağlıyoruz. Üniversitede okuyan öğrencilerimiz için Bornova ve Çiğli’de ücretsiz çamaşır yıkama hizmetini başlattık. Ayrıca İzmir’de yaşayan ve ev taşıyacak üniversite öğrencilerine Taşıyıcı adını verdiğimiz ücretsiz nakliye desteğini başlattık. Üniversite öğrencileri için 6 noktada Çorba Durağı kurduk. Bir taraftan sıcak yemek desteği de veriyoruz. Ülkemizdeki toplumsal yaşamın her kademesinde ihtiyaç duyulan değişim gençler sayesinde olacak. Ancak derinleşen ekonomik kriz gençleri de çok etkiliyor. Biz ise her alanda onların yanında olmaya devam edeceğiz” ifadeleri ile hem geçmiş dönemde hem de bu sene yapılacak olan destekler duyuruldu.

8 AY BOYUNCA ÖDEME YAPILACAK!

2023 yılının son 3 ayı kalması nedeni ile öğrencilere bu süreç için Aralık ayında toplamda 2 bin 500 TL ödeme yapılacağı kalanının ise 2024 yılında verileceği öğrenildi. 2023-2024 eğitim öğretim yılında ailesi İzmir’de ikamet eden, maddi olanakları kısıtlı 10 bin ön lisans ve lisans öğrencisine 750 lira olmak üzere 8 ay boyunca toplam 6 bin liralık yardım yapılacak. Böylelikle yeni eğitim sezonunda üniversite öğrencilerine 60 milyon liralık destek sağlanmış olacak.

BAŞVURULAR BUGÜN BAŞLADI!

Büyükşehir belediyesinin resmi internet sitesinden gerçekleştirilecek olan başvuruların bugünden itibaren alınmaya başlandığı öğrenildi. "bizizmir com" üzerinden yapılacak olan bu başvuru sürecinin ise ne zaman sona ereceği hakkında bilgilendirme yapılmadı.