Belediye işçiler için kararı resmen onayladı! En düşük işçi maaşı 18 bin TL

Kayseri Belediyesi tarafından yapılan son dakika duyurusu ile birlikte çalışanların en düşük maaşlarının 18 bin TL olduğu öğrenildi.
Belediye işçiler için kararı resmen onayladı! En düşük işçi maaşı 18 bin TL

Bugün Kadir Has Kongre Merkezi'nde düzenlenen 16 ilçe belediyesinin toplu iş sözleşmeleri ve ek protokolleri imza töreninde Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun önemli açıklamalarda bulundu.

Programda son derece önemli konulardan bahsedilirken, bununla birlikte işçilerin maaşları hakkında da önemli adımların atıldığı ifade edildi. Toplantıda HAK-İŞ Konfederasyonu ve Hizmet İş Sendikası da yer alırken işçilerin maaşlarında yapılan güncellemeler sonucunda en düşün işçi maaşının 18 bin TL olduğu öğrenildi.

EN DÜŞÜK İŞÇİ MAAŞI 18 BİN TL OLDU!

Konu ile ilgili sendika tarafından yapılan açıklamalarda "Özellikle 11 ilimizi vuran depremde Kahramanmaraş ve diğer illere gittiğimiz zaman Büyükşehir Belediye Başkanımızla, ilçe belediye başkanlarımızla ve sizlerle ne kadar gurur duysak az. Nereye gittiysek bir Kayseri işçisi, Kayseri belediye başkanı, bir Kayseri emeği var. Sizler her şeyin en güzeline layıksınız. Tabii Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ilçe belediye başkanlarımız da üzerine düşeni yapıyor" şeklinde ifadeleri ile giriş yapıldı.

Bununla birlikte "Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız ve 16 ilçe belediye başkanının ne zaman kapılarını çalsalar bu buhranlı süreçte bizlerin refahını artırmak için elinden gelen gayreti gösterdiler. Tüm başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve iştirakleri, Hacılar, Talas, Melikgazi Belediyeleri ile 30 aylık bir sözleşme imzaladık. 7. ayın 1'i itibariyle toplu iş sözleşmemiz yürürlüğe girmiş olup en düşük maaş 18 bin TL olup imza altına alındı. Çift korumalı sisteme de geçmiş olduk. Önemli kazanımlar elde ettik. Başkanlarımıza teşekkür ediyorum" şeklinde yapılan açıklama ile birlikte işçilere müjdeli haber duyuruldu.