Benzin mazot otogaz derken bu sefer ona yüzde 40 zam geldi! Rekor zam açıklandı

Araç sahiplerine kötü haber son dakika geldi. Benzin, motorin, LPG otogaz derken bir dev zamda ona geldi. Araç sahipleri Pazartesi günü başlayacak...
Benzin mazot otogaz derken bu sefer ona yüzde 40 zam geldi! Rekor zam açıklandı

Benzin mazot otogaz derken bu sefer ona yüzde 40 zam geldi! Rekor zam açıklandı - Milyonlarca araç sahibine kötü haber son dakika duyuruldu. Arabası olan kişilere yönelik olarak yapılan açıklamada Pazartesi günü gelecek yeni zam açıklanırken araç sahipleri benzin, motorin, LPG otogaz, kasko ve bakım parası gibi giderlerin altında ezilirken bu seferde yeni zamla mağdur oldu.

HGS ALT LİMİT TUTARI ZAMLANIYOR! ARAÇ SAHİPLERİ DİKKAT HEMEN KONTROL EDİN

Paralı otoyol ve köprülerden geçiş ücreti için tahsil edilen tutarlar için kullanılan Hızlı Geçiş Sistemi için yeni zam kararı son dakika açıklandı. Hatırlanacağı üzere HGS limitlerine bankalar tarafından en son 1 Nisan tarihinde zam yapılmış, söz konusu rakam yüzde 75 gibi rekor zamla 175 liraya çıkmıştı.

Temmuz ayında köprü ve otoyol ücretlerine gelen zamların ardından gözler bankalara çevrilmişti. Bankalar beklenen HGS kararını duyurdu. HGS üyeliği olan kişiler bankalardan gelecek olan haberi beklemeye başlamışlardı. Beklenen zam haberi sonunda açıklandı. Bankacılık sektörü kulislerinde konuşulan iddialara göre HGS ücretlerine yüzde 40 oranında zam geleceği ifade edildi. HGS bakiyesi yüklemek isteyen kişilere uygulanacak olan otomatik yükleme tutarı gelecek olan zammın ardından 245 liraya yükselecek.

hgs-zam.jpg

Araç sahipleri son olarak benzin, motorin ve LPG otogaz fiyatlarına gelen rekor zamlarla araçlarını park yerlerine çekmişlerdi. Kasko ücreti ve poliçe fiyatları da cepleri yakarken araba sahipleri araçlarına binmeye korkar hale gelmişti. Araçların bakım ve yedek parça fiyatları da araç sahiplerini zorlamaya devam ederken araba sahibi olmak büyük bir lüks haline gelmişti. Araç sahipleri son olarak çareyi arabalarını elden çıkarmakta aramaya başlamış, özellikle de birden fazla arabası olan kişiler yeniden tek araç sistemine dönüş yapmaya başlamıştı.

Genel Yayın Yönetmeni