Benzinin litre fiyatına indirim geliyor!

Türkiye’de akaryakıt fiyatları ile alakalı olarak sürpriz bir indirim kararı alındı. Benzinin litre fiyatında indirime gidileceği açıklandı.
Benzinin litre fiyatına indirim geliyor!

Türkiye’de akaryakıt fiyatlarında küresel gelişmelere bağlı olarak sürpriz bir indirim kararı alındığı açıklandı. Araç sahipleri pek de beklemedikleri bir dönemde benzin indirimi ile karşılaşacaklar. Bu akaryakıt indirimi ile beraber yakıt maliyetlerinde küçük çaplı da olsa bir gerileme meydana gelecek.

İNDİRİMİ AÇIKLADILAR!

Akaryakıtta zam kararları son aylarda oldukça yaygınlaşmıştı. Bu sefer ise bir indirim kararı alındı. Bu indirim kararını ise kamuoyuna akaryakıt sektörü kaynakları duyurdular. Yapılan son hesaplamalar ile beraber akaryakıt maliyetlerin düşüş olduğunu gören kaynaklar fiyatlarda bir geri çekilme yapılması gerektiği ve buna dair karar alındığını açıkladılar.

PETROL FİYATLARI ÇÖKÜYOR

Dünyada petrol piyasası yaşanan gelişmelerden olumsuz bir şekilde etkileniyor. Bu çerçevede petrol fiyatlarında her gün düşüşler takip ediliyor. Savaş durumundan dolayı piyasalarda bir güvensizlik ortaya çıkıyor. Bu güvensizlik de petrol fiyatlarına düşüş olarak yansıyor. Bu düşüş sürecinin ne kadar süreceği bilinmiyor. Ancak Ortadoğu’da gerilim arttıkça petrol fiyatlarında düşüşlerin devam etmesi olası bir ihtimal olarak değerlendiriliyor.

BENZİN İNDİRİMİ BELLİ OLDU!

Yapılan son hesaplamalar üzerine benzinin litre fiyatında yapılması gereken indirimin tutarı kamuoyu ile paylaşıldı. Buna göre benzinin litre fiyatında 1,73 TL tutarında indirim uygulanacak. Bu indirimin pompa fiyatlarına yansıyacağı tarih de belli oldu. Alınan karara dair verilen bilgiler ışığında benzin indiriminin Pazartesi gününü Salı gününe bağlayan gece yarısı itibariyle pompa fiyatlarına yansıyacağı bildirildi. Belirtilen tarihten itibaren benzin fiyatları litrede 1,73 TL ucuzlayacak.

Öte yandan motorin ile alakalı olarak herhangi bir karar alınmadı. Motorin için indirim olup olmayacağı henüz bilinmiyor. Bu hafta içerisinde bu konuda bazı gelişmeler yaşanabileceği iddia ediliyor.