Binlerce kişi almayı unuttu! Halkbank ve Ziraat Bankası 500 TL para iadesi yapıyor

Ziraat Bankası ve Halkbank 500 TL para iadesi için müşterilerine son dakika hatırlatması yaptı.
Binlerce kişi almayı unuttu! Halkbank ve Ziraat Bankası 500 TL para iadesi yapıyor

Binlerce kişi almayı unuttu! Halkbank ve Ziraat Bankası 500 TL para iadesi yapıyor - Devlet bankaları 500 TL para iadesi için son dakika hatırlatması yapıldı.

Hatırlanacağı üzere konut fiyalarında yaşanan yükseliş cepleri yakmış, devreye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği talimat ile TOKİ girmişti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından yapılan açıklama ile 81 ilde 250 bin sosyal konut projesi devreye alınmıştı.

TOKİ BAŞVURUSU YAPANLAR DİKKAT! BİNLERCE KİŞİ PARASINI ALMAYI UNUTTU...

TOKİ tarafından yapılan açıklamada 250 bin sosyal konut projesine rekor başvuru yapmış, 81 ilde 5 milyon kişi kira öder gibi ev sahibi olmak için TOKİ'ye koşmuştu. TOKİ'nin bugünkü koşullarda kiradan bile ucuz taksitlerle ev sahibi olma imkanı sunduğu projesinde başvuru rekoru kırılmıştı. Başvuru ücreti olarak ise 500 TL nakit para toplanmıştı.

toki-kura-sonucu.jpg

TOKİ BAŞVURU PARASI ÜCRETİ İADESİ NEREDEN, NASIL ALINIR?

Başvuru parası olarak 500 TL yatıran kişilerin büyük bir bölümü paralarını iade alırken binlerce kişi arasını almayı unuttu. TOKİ kuralarının uzun sürmesi, bazı kişilerin ise yeni yapılacak projelerde yeniden başvuru hakkı olacağını düşünmesi nedeni ile başvuru ücretlerini almadığı ortaya çıktı.

Toplam 5 milyon kişinin başvuru yaptığı TOKİ projelerinde para iadesi almak isteyen kişilerin başvuru yapmış oldukları şubeyi kimlik belgesi ile zirayet etmeleri yeterli olacak. Yine başvuru ücretlerini Halkbank üzerinden yatıran kişiler ise Halkbank başvuru ücreti para iadesi için internet sitesi üzerinden ve Halkbank internet şubesi üzerinden yapılabilecek.

Başvuru yapan kişiler kurada isimleri çıkmaması durumunda para iadesi almaya hak kazanmış olacaklar.