Bir zam da otomobil fiyatlarına geldi! 17 bin TL birden artış görüldü.

Alınan son zam kararı ile birlikte Katma Değer Vergisi'nin artırıldığı öğrenildi. Yüzde 18 olan KDV oranının yüzde 20'ye yükseldiği ifade edildi. Bu artış otomobil fiyatlarına da yansıdı.
Bir zam da otomobil fiyatlarına geldi! 17 bin TL birden artış görüldü.

Resmi Gazete'de geçtiğimiz günlerde alınan karar ile birlikte Katma Değer Vergisi'nin yüzde 18'den yüzde 20'ye çıkarılmasına karar verilmişti. Alınan bu kararın ardından tüm ürünlere zam uygulandığı öğrenildi. Başta pasaport harçları olmak üzere pek çok ürüne yüzde 50 oranında zam uygulandı. Bu zamlar sonucunda pek çok üründe olduğu gibi otomobil fiyatlarına da zam uygulandığı öğrenildi.

KDV ORANLARINA ZAM YAPILMIŞTI!

Geçtiğimiz gün Resmi Gazete'de açıklanan karar ile birlikte KDV'ye zam yapıldığı ifade edilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan karar şu şekilde duyuruldu;

MAL VE HİZMETLERE UYGULANACAK KATMA DEĞER VERGİSİ ORANLARININ TESPİTİNE İLİŞKİN KARARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KARAR

"Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar"ın yürürlüğe konulmasına, 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 28 inci maddesi gereğince karar verilmiştir.

MADDE 1- 24/12/2007 tarihli ve 2007/13033 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararın 1 inci maddesinin birinci fıkrasının; a) (a) bendinde yer alan "%18" ibaresi "%20" şeklinde, b) (c) bendinde yer alan "%8" ibaresi "%10" şeklinde, değiştirilmiştir.

MADDE 2- Aynı Kararın eki (II) sayılı listenin 37 nci sırası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"37- Diş fırçası ve macunu, diş iplikleri,"

MADDE 3- Bu Karar yayımını izleyen üçüncü gün yürürlüğe girer.

MADDE 4- Bu Karar hükümlerini Hazine ve Maliye Bakanı yürütür.

ZAM OTOMOBİL FİYATLARINI DA ETKİLEDİ!

Alınan bu kararın ardından yüzde 18'den yüzde 20'ye çıkan Katma Değer Vergisi'nin fiyatlara etkisi görülmeye başlandı. Bugün otomobil sahibi olmak isteyen binlerce kişi için üzücü haber geldi. Otomobillerden alınan yüzde 112 verginin gelen zam sonucunda yüzde 116'ya yükseldiği öğrenildi. Gelen zammın fiyat bazında bakıldığı zaman ise ortalama olarak 17 bin TL arttığı ifade edildi. Zam ile birlikte araç sahibi olmak isteyenlerin daha yüksek fiyatlara araçları alabileceği öğrenilmiş oldu. Ortalama araç fiyatlarının artması ile birlikte pek çok marka için yakın zamanda zamlı Temmuz fiyatlarının görüleceği tahmin ediliyor.