Borcu olanlara kötü haber Resmi Gazete'de yayımlandı! Gecikme zammı ve tecil faiz oranı yükseldi

Tahsilat Genel Tebliği, 13 Ağustos 2024 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi. Gecikme zamım ve tecil faiz oranı yükseldi.
Borcu olanlara kötü haber Resmi Gazete'de yayımlandı! Gecikme zammı ve tecil faiz oranı yükseldi

Borcu olanlara kötü haber Resmi Gazete'de yayımlandı! Gecikme zammı ve tecil faiz oranı yükseldi -Kredi faiz oranlarında yaşanan yükseliş vatandaşın cebini yakmaya devam ederken bir faiz güncellemesi de Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapıldı. 13 Ağustos 2024 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Tahsilat Genel Tebliği Seri: A Sıra No: 1'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri: A Sıra No: 16) yürürlüğe girdi.

KAMU ALACAKLARI İÇİN GECİKME ZAMMI VE TECİL FAİZ ORANI YÜKSELDİ!

Tahsilat Genel Tebliği Seri: A Sıra No: 1'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri: A Sıra No: 16), Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yapılan düzenlemenin ardından ne yazık ki tecil faiz oranı ve gecikme zammı oranı ne yazık ki yükseltildi.

vergi-1.jpg

vergi-2.jpg

vekgi-3.jpg

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan tebliğde 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun'da yer alan gecikme zammı oranı yükseltildi. Yüzde 3.5 olarak uygulanan gecikme zammı oranı yeni düzenleme sonrasında yüzde 4.5 olarak uygulanacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığının Tahsilat Genel Tebliği kapsamında ise tecil faiz oranı ise 21 Mayıs tarihinden itibaren yüzde 36 seviyesinden yüzde 48 seviyesine yükseltilmiş oldu. Belirlenen tarihten itibaren tecil eden amme alacaklarına uygulanacka olan gecikme faizi yüzde 36 olarak değil yüzde 48 olarak hesaplanacak. Borcu olan kişilerin sırtındaki faiz yükü daha da ağırlaşmış olacak...

Genel Yayın Yönetmeni