Borsacılar kontrol etsin! En çok kazandıran ve kaybettiren hisseler belli oldu

Geçtiğimiz aylarda SPK’dan onay alan pek çok şirket halka arz furyasına katılmıştı. Öyle ki bilinen pek çok marka televizyon reklamlarında halka arz duyurularını yapmıştı. Durum bu şekilde olunca borsaya olan talep de hızla artmıştı.
Borsacılar kontrol etsin! En çok kazandıran ve kaybettiren hisseler belli oldu

Ancak geçtiğimiz hafta Borsa İstanbul BIST 100 endeksi çok sert bir şekilde düştü. Durum bu şekilde olunca yatırımcılar borsada en çok kazandıran ve kaybettiren hisseleri merak etmeye başladı. Aktarılan son habere göre BIST 100’de en çok kazandıran ve kaybettiren hisseler açıklandı.

EN YÜKSEK 10.193,88 PUANI GÖRDÜ

Geçtiğimiz hafta sonu İran’ın İsrail’e saldıracağını duyurması sonrasında piyasalar pazartesi günü sert bir şekilde tepki vermişti. Özellikle Borsa İstanbul BIST 100 endeksi pazartesi sabahı açılışta çok sert değer kaybetmişti. Haftayı yüzde 5,40 oranında değer kaybı ile kapatan borsa 9.907,38 puan ile hastayı kapatmış oldu. Bu hafta içerisinde en düşük 9.733,35 puanı gören BIST 100 endeksi en yüksek 10.193,88 puanı gördü

EN ÇOK KAZANDIRAN HİSSELER

Bu hafta son derece dalgalı bir grafik çizen borsada kazandıran hisseler belli oldu. BIST 100 endeksine dahil hisseler içinde en çok kazandıran hisse yüzde 22,95 ile Katılımevi Tasarruf Finansman AŞ oldu.

Bu hisseyi yüzde 4,73 ile Batıçim Batı Anadolu Çimento ve yüzde 3,52 ile THY takip etti.

EN ÇOK KAYBETTİREN HİSSELER

En çok kazandıran hisselerin yanı sıra en çok kaybettiren hisseler de merak konusu oldu. Yüzde 15,97 ile Kontrolmatik Teknoloji en çok kaybettiren hisseler arasında yerini alırken firmayı yüzde 12,45 Türkiye İş Bankası takip etti.

En çok işlem gören şirketler arasında Koç Holding, Garanti BBVA ve THY olduğu öğrenildi. Borsanın bu hafta nasıl bir performans göstereceği merak konusu oldu.

NOT: Haberimiz yatırım tavsiyesi içermemektedir.