Bu sefer zam değil indirim haberi geldi! Fiyatlar geriledi

Enflasyon verilerinin açıklanmasından sonra peş peşe zam haberleri vatandaşların tepkisini çekti. Akaryakıt ve sigara fiyatlarına gelen zamlardan sonra bu sefer indirim haberi geldi. İşte indirim haberinin detayları
Bu sefer zam değil indirim haberi geldi! Fiyatlar geriledi

Aktarılan son habere göre kırmızı et fiyatlarındaki düşüş vatandaşları az da olsa rahatlattı. Özellikle dana eti ve kuzu etindeki fiyatlar geçtiğimiz haftaya kıyasla daha da geriledi.

Kırmızı et fiyatlarının hızlı bir şekilde gerilemeye başlaması vatandaşları sevindirdi. Son dönemlerde gelen peş peşe zamlar sonrasında yapılan bu durum indirim haberi vatandaşların kırmızı et fiyatlarını hızla araştırmasına neden oldu.

ET FİYATLARI GERİLEDİ

Ulusal kırmızı et konseyi tarafından açıklama geldi. Aktarılan son habere göre Ege, Akdeniz, Marmara, İç Anadolu Bölgesi’nde fiyatların daha da gerilediğini ifade etti. Buna göre geçen hafta Ege Bölgesi’nde 302 TL olan fiyatlar 301 TL’ye Marmara Bölgesi’nde 304 TL olan dana eti de 303 TL seviyesine geriledi.

UKON’un duyurmuş olduğu güncel kırmızı et fiyatları şu şekilde sıralandı:

Dana eti: 301.00 TL

Kuzu eti: 365.00 TL

Akdeniz Bölgesi

Dana eti: 298.00 TL

Kuzu eti: 343.75 TL

Marmara Bölgesi

Dana eti: 303.00 TL

Kuzu eti: 373.00 TL

İç Anadolu Bölgesi

Dana eti: 293.90 TL

Kuzu eti: 344.00 TL

Doğu Anadolu Bölgesi

Dana eti: 298.75 TL

Kuzu eti: 335.00 TL

KIRMIZI ET FİYATLARI NEDEN DEĞİŞİYOR?

Kırmızı e fiyatlarının neden değişkenlik gösterdiği de vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Arz ve talep dengesinin fiyatları direkt olarak etkilediği biliniyor. Et fiyatlarına talep arttığında ya da azaldığında fiyatlarda gerileme ya da artış kaydedilebilir.

Etin kalitesi ve gıda güvenliği noktasında da et fiyatlarının sürekli olarak değişkenlik gösterdiğini söylemek yanlış olmaz. Pek çok noktada yüksek kaliteli etler genel olarak biraz daha yüksek fiyatlara satılmaktadır.