Bu yöntemler elektrik faturanızı yarı fiyatına düşürecek! Yüksek fatura ödemeye son

Elektrik faturanız yüksek miktarda geliyorsa bunu azaltmanın yöntemleri var! Bu beş yöntemi uygulayarak faturanızın az gelmesini sağlayabilirsiniz! Detaylar haberimizde.
Bu yöntemler elektrik faturanızı yarı fiyatına düşürecek! Yüksek fatura ödemeye son

Elektrik faturalarının yaz ayında daha fazla miktarda gelmesinin bir sebebi var! Buzdolabını doğru şekilde kullanırsanız tasarruf edebilirsiniz. Detaylara haberimizi okuyarak ulaşabilirsiniz.

TASARRUF ETMENİN BEŞ YÖNTEMİ

Elektrik faturaları insanların cüzdanları üzerinde baskı yaratıyor ancak buzdolabını doğru bir şekilde kullanarak paradan tasarruf edebilirsiniz. Buzdolapları hem yazın hem de kışın çalışmaya devam ettiği için yazın daha fazla enerji tüketir. İşte bu beş yöntemle %25 faturanızı azaltabilirsiniz.

Contaları Kontrol Etmek: Elektrik faturası maliyetinden tasarruf etmek için buzdolabı kapı contası çok önemlidir. Conta sıkı kalırsa ve soğuk hava içeride hapsolursa cihazın ortamı soğutmak için fazla güç kullanmasına gerek kalmaz. Ancak zamanla gevşeyebilir, performansı düşürebilir ve soğuk havanın daha hızlı dışarı çıkmasına neden olabilirler.

Buzdolabını Isı Kaynağının Yanında Olmaması: Buzdolabının evinizdeki konumu mühimdir. Bu nedenle her gün güneşe maruz kalırsa veya soba ya da fırına çok yakın yerleştirilirse buzdolabı daha çok çalışacak ve daha fazla elektrik tüketecektir.

Tasarruf Etmenin Beş Yöntemi

Dondurucu Kısmı Üst Tarafta Olmalı: Enerji verimliliği açısından üst kısmında dondurucu bölmesi bulunan buzdolabını tercih etmek daha mantıklıdır. Bunun nedeni dondurucu bölmesi daha düşük olan modellere göre %10-25 daha az enerji kullanmalarıdır. İkincisi, soğuk havayı yukarı doğru itmek için ilave bir fan gerektirir.

Buzdolabını Gereğinden Fazla Soğuğa Ayarlamamak: Buzdolabınızın sıcaklığı çok düşükse, o sıcaklığı korumak adına gereğinden fazla güç tüketecektir. Ayrıca bir noktada donma meydana gelebilir ve bu durum genellikle cihazın performansını etkiler. Alman Enerji Ajansı'na göre genellikle 7°C'lik bir sıcaklık tavsiye edilir. Ancak çoğu kişi cihazının sıcaklığını 0 ile 5°C arasında ayarlar. Çoğu insanın bilmediği şey, yalnızca 2 derecelik soğutmanın güç tüketimini yaklaşık %10 artırdığıdır. Buzdolabınızın iç duvarlarında buz tabakası oluşmuş olsa bile buzdolabınızın buzunu hemen çözmelisiniz.

Eski Model Buzdolabı Kullanmamak: Yeni bir buzdolabı elektrik tüketimini %40'a kadar azaltabilmektedir. Satın alınması kesinlikle oldukça pahalıdır, ancak performans daha verimlidir ve enerji verimliliği optimize edilmiştir.