Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'den asgari ücrete ara zam açıklaması!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücret zammına dair yeni bir açıklama yaparak 2023’te ara zam kararı alabileceklerini söyledi.
Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'den asgari ücrete ara zam açıklaması!

Asgari ücretin 8.506 TL olarak belirlenmesinin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yeni bir açıklama yaparak yapılan zammı değerlendirdi. Asgari ücret için ara zam sinyali veren Bakan Vedat Bilgin ihtiyaç duyulması halinde 2023 yılında bu yönde karar alabileceklerini söyledi.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI TÜM ÜCRETLERİ ETKİLİYOR

Asgari ücretin yüksek belirlenmesinin sakıncaları olduğunu belirten Bakan Vedat Bilgin, “Siz asgari ücreti yüksek belirlerseniz yukarıdaki ücretleri de etkiliyorsunuz. Belki o ücretler yüzde 100 artmıyor ama yüzde 60 artabiliyor. Aşağıdan yukarıya tüm maaşları tetikliyorsunuz. Nitelikli emekte bu artışlar daha yüksek oluyor.” dedi.

ENFLASYON DİZGİNLENDİĞİNDE SORUN KALMAYACAK

Türkiye’de enflasyonun dizginlenmesi halinde yapılan tartışmaların son bulacağını belirten Bakan Vedat Bilgin, “Türkiye’de enflasyon dizginlenirse asgari ücret reel artışlarla sürdürülür. Bu şekilde asgari ücretlilerin milli gelirden aldıkları pay da arttırılır. Şu anda enflasyon kontrol altına alındı. 2023 yılı sonunda enflasyonun yüzde 20 seviyelerine düşeceğini tahmin ediyoruz. Mayıs veya Haziran ayı gibi yüzde 35-40 seviyelerinde bir enflasyon göreceğimize inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

ARA ZAM YAPILABİLİR!

Asgari ücret zammında emekçilerin korunduğunu söyleyen Bakan Vedat Bilgin, “Bizim emekçileri koruyan bir politikamız var. Dikkat edin toplu sözleşmelerin üzerinde asgari ücret zammı yapıyoruz. Burada tabiki Sayın Cumhurbaşkanımızın bir iradesi var. Asgari ücretlilerin üzerindekileri de koruyoruz. Cumhurbaşkanımız gelecek yıl sonunda yüzde 20 enflasyonun görüleceğini ve endişe etmememiz gerektiğini söylüyor. Olağanüstü gelişmeler olmazsa belirlediğimiz asgari ücret yıl sonuna kadar devam edecek. Olağanüstü bir durum olursa müdahale edip asgari ücrete ara zam yaparız. Bunu Temmuz ayında yaptık. Bu yıl eğer benzer bir durum oluşursa yine ara zam yaparız.” şeklinde konuştu.