Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'dan asgari ücret zammı açıklaması

Asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı enflasyonist ortamda merak konusu olmaya devam ederken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan açıklama geldi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'dan asgari ücret zammı açıklaması

Türkiye'de asgari ücretli milyonlarca çalışan, ocak ayında yapılan yüzde 49 oranındaki zamla beraber 17 bin 2 TL karşılığında iş hayatına devam ediyor. Bir çalışanın en az alabileceği maaşı ifade eden asgari ücretin temmuz ayında zamlanması beklenirken ara zammın olmayacağına dair açıklamalar gelmişti.

Asgari ücretliler ara zam için beklentisini sürdürürken ''Asgari ücrete ara zam gelecek mi?'' sorusuna da yanıt aramaya başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretin yılbaşında yapılan zammın yıl sonuna kadar geçerli olacağını ve ara zam yapılmayacağını açıklamıştı. Ancak enflasyonun yüksek seyri nedeniyle ara zam beklentisi sürüyor.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM OLACAK MI?

Bakan Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun ne zaman toplanacağına ilişkin yeni açıklama yaptı. Asgari ücrete ara zam beklentisi, on binlerce asgari ücretli çalışan tarafından merakla beklenirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan açıklama geldi.

calisma-ve-sosyal-guvenlik-bakani-isikhandan-asgari-ucret-zammi-aciklamas.webp

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde asgari ücrete ilişkin soru üzerine, "Aralık ayındaki düşüncemiz neyse aynı şekilde devam ediyor. Enflasyonla ilgili verilerimiz oldukça güzel geliyor. Hiçbir ara zam gündemimizde yok." ifadesini kullandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, asgari ücrete ara zam olmayacağını komisyonun Aralık ayında bir araya geleceğini söyledi.