Cep telefonu olan herkesi ilgilendiriyor! Resmi Gazete'de yayımlandı cepte yeni dönem resmen başladı

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanmasının ardından yayımlanan kanun kapsamında cep telefonu kullanıcılarını ilgilendiren önemli düzenleme yapıldı. Cep telefonu olanlar bunu hemen yapsın!
Cep telefonu olan herkesi ilgilendiriyor! Resmi Gazete'de yayımlandı cepte yeni dönem resmen başladı

Milyonlarca cep telefonunu sahibini ilgilendiren son derece kritik bir uyarı yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayımlanan 7423 Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkol Piyasasının Düzenlenmesine Dair Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında cep telefonu kullanıcılarını da ilgilendiren son derece kritik bir karara imza atıldı. 

Düzenleme kapsamında cep telefonu ve tablet kullanıcıları tarafından eskiden 7 sene olarak düzenlenen süre 1 seneye indirildi. Böylelikle elektronik haberleşme şebekelerinden hizmet almayan cep telefonu, tablet gibi cihazlar için artık 1 sene içerisinde IMEI numarası yani elektronik kimlik bilgisi pasife alınacak. 

CEP TELEFONU VE TABLET SAHİPLERİ DİKKAT O TARİHTE YÜRÜRLÜĞE GİRECEK!

Yedek cep telefonu olan ya da bir üst model çıktığı için yenilediği cihazının bir öncesini çekmecesinde saklayan milyonlarca kişiyi ilgilendiren bir son dakika gelişmesi yaşandı.  7423 Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkol Piyasasının Düzenlenmesine Dair Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girerken cep telefonu ve tablet sahibi olan kişileri kapsayan önemli bir düzenlemeye de imza atılmış oldu. 

 Cep telefonu olan herkesi ilgilendiriyor! Resmi Gazete'de yayımlandı cepte yeni dönem resmen başladı

Yayımlanan kanunun 9. maddesinde "5/11/2008 tarihli ve 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanununun 57 nci maddesinin üçüncü fıkrasının birinci cümlesinde yer alan “kesintisiz yedi yıl” ibaresi “son sinyal alınmasından itibaren kesintisiz bir yıl” şeklinde, ikinci cümlesinde yer alan “yedi yıllık sürenin hesaplanmasında bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten” ibaresi “bir yıllık sürenin hesaplanmasında bu cümlede değişiklik yapan maddenin yürürlüğe girdiği tarihten” şeklinde, üçüncü cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve fıkraya aşağıdaki cümle eklenmiştir. “Bu suretle elektronik kimlik bilgileri kayıtlı olmaktan çıkarılan cihazlar son kullanıcılarına ait bir hat ile kullanıldığında, bu cihazların elektronik kimlik bilgileri başka bir işleme gerek kalmaksızın tekrar kayıtlı hâle getirilir.” “Elektronik kimlik bilgileri bu suretle tekrar kayıtlı hâle getirilemeyen cihazlar için Kurum düzenlemeleri çerçevesinde başvuru yapılması gerekir.” denilerek söz konusu düzenleme duyuruldu. 

Söz konusu düzenleme 1 Ocak 2024 tarihi itibari ile uygulamaya girecek ve bu tarihten sonra sahip olduğu tablet ya da cep telefonunu 1 sene boyunca hiç kullanmayan kişilerin cihazları pasif duruma gelecek. Bu nedenle bu cihazların yılda en az 1 kere kullanılması gerekecek.