Çeyrek tam yarım altın fiyatı ne kadar? ABD enflasyon verisi sonrası altın fiyatları

Amerika'da dün açıklanan enflasyon verisi sonrası 15 Ağustos altın fiyatları geldi. Yarım altın ne kadar, çeyrek altın fiyatı kaç TL oldu?
Çeyrek tam yarım altın fiyatı ne kadar? ABD enflasyon verisi sonrası altın fiyatları

Çeyrek tam yarım altın fiyatı ne kadar? ABD enflasyon verisi sonrası altın fiyatları - Dün ABD'de açıklanan enflasyon verisi sonrasında gözler altın fiyatlarına çevrilmişti. İran İsrail gerilimi tüm hızı ile devam ederken bir yandan artan jeopolitik riskler bir yandan da ekonomik nedenlerden beslenen altın fiyatları rekor üzerine rekor kırmış ABD'de açıklanacak olan enflasyon raporu beklenmeye başlanmıştı.

Temmuz ayının en önemli ekonomik verileri arasında yer alan ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verileri dün açıklandı. Açıklanan ekonomik verilere göre Amerika'da enflasyon aylık bazda yüzde 0,2 ile beklentilere paralel, yıllık bazda yüzde 2,9 ile öngörülerin altında artış gösterdi. Enflasyon verisinin açıklanmasının ardından ons altının fiyatı 2 bin 464 dolara kadar gerilemişti. Altın fiyatlarında yeni günün ilk açılış fiyatları geldi.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM NE, 15 AĞUSTOS 2024 ÇEYREK YARIM TAM ALTIN FİYATI NE KADAR?

Enerji ve gıda fiyatlarının dışarıda tutulduğu çekirdek TÜFE temmuzda yüzde 0,2 ile beklentilere paralel arttı. Yıllık bazda çekirdek TÜFE de yüzde 3,2'lik beklentiler dahilinde geldi. ABD enflasyonu temmuz ayında yavaşlamasıyla Fed'in faiz indirimine başlamasının önünü açtı.

altin-fiyatlari.jpg

Enflasyon şokunu atlatan altın fiyatları dünkü şoku geride bırakarak yeniden yönünü yukarıya çevirdi. Uluslararası piyasada ons altının fiyatı 2 bin 453 dolar seviyesine yeniden ulaştı. Gram altının fiyatı yeni güne 2 bin 651 liradan başlarken çeyrek altının fiyatı ise 4 bin 418 TL oldu. Yarım altının fiyatı 8 bin 824 TL olurken Tam altının fiyatı ise 17 bin 526 TL seviyesine ulaştı.

Genel Yayın Yönetmeni