CHP'den memur zammına tepki geldi!

Alınan son karar ile birlikte en düşük memur maaşının 22 bin 17 TL olduğu ifade edilmişti. Bunun ardından CHP'den konu ile ilgili bugün açıklama geldi.
CHP'den memur zammına tepki geldi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde memur maaşlarına zam yapılacağı ifade edilerek AK Parti tarafından yeni yasa teklifi Meclis'e sunulmuştu. Bunun ardından Meclis tarafından gelen onay ile birlikte en düşük memur maaşının 22 bin 17 TL olduğu ifade edildi. Yapılan açıklamaların ardından ise yeni memur maaşlarına göre mesleklere göre de maaşlara yapılan zamlar konuşulmaya başlandı. Durum bu şekilde olunca da CHP tarafından konu ile ilgili tepki geldi.

CHP'Lİ İSİMDEN MEMUR MAAŞINA TEPKİ GELDİ!

Memur maaşlarına yapılan zamlara ilişkin konuşan CHP'li Faik Öztrak "Ekonomik ve Sosyal Konseyi toplamadan, ilgili kesimleri dinlemeden karar aldıkları için de hükümetin güveni, istikrarı sağlama, milleti ferahlatma konusunda yine başarısız olması kaçınılmazdır. Teklifin bu şekilde yasalaşması halinde, Meclis grubumuz tüm bu hukuksuzlukları Anayasa Mahkemesi'ne götürecek ve iptal talebinde bulunacaktır.

Torba yasa Meclis'e geldiğinde, Erdoğan’ın emeklilere verdiği sözlerin bu yasada olamadığını söylemiştik. Kamuoyunda da ciddi bir tepki gelince emekli maaşlarını yüzde 25 artıracak bir düzenleme Plan Bütçe Komisyonunda torbaya eklendi. Erdoğan da çıktı, 'Emeklinin yüzünü güldürdüklerini' söyledi. El insaf. Sadece sene başından bu yana gerçekleşen TÜİK makyajlı gıda enflasyonu yüzde 30'a dayanmış. Kiralar asgari ücreti geçmiş. Emekli yüzde 25 artırdığınız maaşla nerede yaşayacak? Diğer taraftan seçimden önce en düşük emekli aylığı 7 bin 500 liraya çıkarılırken, 6 bin lira ve altında kök aylık alan ve aylığı 7 bin 500 liraya yükseltilen milyonlarca emekli, yapılacak enflasyon telafi zammından hiçbir şekilde yararlanamayacak." ifadeleri ile yeni yapılan zamları eleştirdi.

Bununla birlikte "Torba yasadaki düzenlemelerle yapılacak ödenek eklemeleri memur zammı, en düşük emekli aylığı düzenlemesi, asgari ücret desteği derken bütçe açığı 1,5 trilyon liraya kadar çıkacaktır. Yine torba yasayla, borçlanma limitinin de 2 trilyon liranın üzerine çıkarıldığı düşünüldüğünde, bu tahminin bile üzerinde bir rekor bütçe açığının gelmekte olduğunu söylemek mümkün." şeklinde ifadelere yer verdi.+