Çiftler, finansal stres yaşayınca konuşmaktan kaçınıyor

Para konusu çiftler arasında çoğu zaman konuşulmaktan kaçınılan konular arasında yer alıyor. Bu sorunun nasıl çözüleceği ise merak ediliyor.
Çiftler, finansal stres yaşayınca konuşmaktan kaçınıyor

Çiftler arasında para konusunun neden konuşulmadığı merak ediliyor. Uzmanlar konu hakkında araştırma yaparak konu hakkında açıklamalarda bulundu.

İlişkilerde para konusu genelde konuşmaktan kaçınılan bir konudur. Cornell Üniversitesi tarafından konu ile ilgili bir araştırma yapıldı. Araştırmanın yazarlarından Emily Garbinsky, “İnsanlar stres altındayken partnerleriyle bu konuşmayı başlatırlarsa bunun sadece bir tartışmaya sebep olacağını ve daha fazla stres altına gireceklerini düşünüyorlar” dedi.

haber-ankara-1280720-50.jpg

UZLAŞMA ÖNEMLİ BİR AYRINTI!

Araştırmaya göre finansal sorunlarının sürekli olduğunu hissettiklerini anlatan çiftlerin hiçbir çözümleri olmadığını varsayma olasılıkları çok daha yüksek olarak belirlendi.Çiftler, eşleriyle bir uzlaşmaya varabildiklerini düşündükleri zaman para gibi konularda konuşmaya daha istekli oluyorlar. Dolayısıyla uzlaşma, bu noktada önemli bir ayrıntı olarak öne çıkıyor.

Araştırmanın yazarlarından Emily Garbinsky, çok sayıda çiftin finansal problemlerini görmezden geldiğini ve konuyu konuşmaktan kaçındıklarını ifade etti. Garbinsky bilgiyi gizleme iç güdüsünün kavga etmemek için çiftlerin uyguladığı yanlış bir strateji olduğunu anlattı.

Finans konusunda bir problemi çözmek için partnerlerin para konusunda tecrübe ettiği anıları ve bu anıların şu anki duygularını nasıl şekillendirdiğini konuşması gerekiyor. Uzlaşmacı olmak ve kavga edileceğini düşünerek konuyu konuşmamak sorunların daha da büyümesine neden oluyor.