Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak! Bedava doğalgaz, ÖTV’siz telefon ve tablet jestleri!

Türkiye’de seçim yılı olmasından dolayı hükümet düğmeye bastı. Vatandaşlara bazı jestler yapılarak gönül alınacak. Buna dair yapılan çalışmaların ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak! Bedava doğalgaz, ÖTV’siz telefon ve tablet jestleri!

Türkiye’de seçim yılı olmasından dolayı buna dair çalışmalar hız kazandı. Asgari ücrete yüzde 54 zam, memura ve emekliye yüzde 30 maaş artışı, sözleşmeliye kadro, EYT’lilere emeklilik derken hükümetin yeni jestler hazırladığı ortaya çıktı. Vatandaşın direkt olarak cebine dokunacak olan bu jestlerle hükümet gönül alma planları yapıyor. Ekonomik olarak zor bir süreçten geçen vatandaşlara bazı imkanlar sağlanacak.

KONUTLARA ÜCRETSİZ DOĞALGAZ

Türkiye doğalgaz konusunda son dönemlerde oldukça hareketli bir süreç yaşıyor. Karadeniz’de bulunan doğalgaz için çalışmalar sürerken bu doğalgazın Mart ayında kullanımına başlanılabilecek. Ayrıca Rusya ile de önemli doğalgaz anlaşmaları yapılıyor. Bu gelişmelerden vatandaşların direkt olarak faydalanabilmelerinin önünün açılacağı belirtildi. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konutlar için ücretsiz doğalgaz jesti yapacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na talimat verdiği belirtilen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konutlarda kullanılan doğalgazda vatandaşlara 25 metreküp doğalgazın ücretsiz olarak verilmesi için çalışma başlatılmasını istediği bildirildi. Buna göre konut aboneleri için geçerli olacak uygulamada ilk 25 metreküplük doğalgaz faturalarda ücretlendirilmeyecek. Eğer 25 metreküpten fazla kullanım olursa sadece o kısım faturalandırılacak. Bu jestin Mart ayından sonra devreye alınacağı bilgisi verilirken kapsamlı açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacak.

ÖTV’SİZ TELEFON VE TABLET!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’In açıklayacağı ikinci jest ise ÖTV’siz telefon ve tablet olacak. Bir süre önce gençler Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan elektronik cihazların pahalılığından yakınmışlardı. Bu konuda uzun süre bekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerin gönlünü kazanacak bir uygulamaya imza atmaya hazırlanıyor. Buna göre telefon ve tabletlerden alınan ÖTV tamamen kaldırılacak. Bu cihazları satın almak isteyenler herhangi bir ÖTV ödemesi yapmayacaklar.

ÖTV maliyeti olmadan satın alınabilecek olan telefon ve tabletler sadece gençlere yönelik olacak. Bu imkandan yalnızca gençler yararlanabilecek. Suistimallerin önlenmesi için ise ÖTV ödenmeden satın alınacak olan bu cihazların 3 yıl boyunca satılamayacağı bildirildi. Bu yönde bir yasal düzenlemenin yapılarak uygulamaya geçmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu jesti kısa bir süre içerisinde duyuracağı bildirildi.