Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan SON DAKİKA emekli maaşı ve asgari ücret açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gündeme dair önemli açıklamar yaparken emekli maaşı, asgari ücret ve enflasyon hakkında da değerlendirmelerde bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan SON DAKİKA emekli maaşı ve asgari ücret açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan SON DAKİKA emekli maaşı ve asgari ücret açıklaması! - Türkiye son dönemde tüm dünyada olduğu gibi enflasyonda yaşanan yükselişle mücadeleye başlarken enflasyonla mücadelede maaş artışları da kesintiye uğramıştı. Pandemi sonrası asgari ücrete Temmuz ayında ara zam olarak enflasyon zammı yansıtılırken 2 yıldır devam eden uygulama bu sene sona erdirilmişti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapılan açıklama ile asgari ücrete ara zam verilmezken memur ve emekli maaşına gelen zamlarda beklentilerin oldukça altında kalmıştı. Memur ve memur emeklisi yüzde 19,31 oranında zam alırken SSK ve BAĞKUR emeklileri ise yüzde 24,73 zam almıştı. Temmuz ayı itibari ile en düşük emekli maaşı ise 12 bin 500 TL olmuştu.

CUMHURBAŞKANI ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI SON DAKİKA!

AK Parti'nin 23. Kuruluş Yıl Dönümü nedeniyle AK Parti Kongre Merkezi'nde düzenlenen programa katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı konuşmasında enflasyona dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Enflasyonda düşüş başladı. Fiyat istikrarını sağlayacak, daha önce yaptığımız gibi, ilan ettiğimiz takvim çerçevesinde enflasyonu tek haneli oranlara tekrar çekeceğiz. Kısa süre içinde, dar gelirlimiz ve emeklilerimiz başta olmak üzere her kesimi rahatlatacak seviyelere ulaşacağız." diyerek enflasyonda kalıcı düşüşü sağlayacaklarını ve tek haneye düşüreceklerini söyledi.

Emeklilere ve asgari ücretli çalışanlara rahatlatacak zam sözü veren Cumhurbaşkanı Erdoğan kesin tarih vermeyerek "en kısa sürede" vurgusu yaptı. Asgari ücrete ara zam talepleri gündemdeki yerini korurken bu talebin karşılık görüp görmeyeceği ise merak konusu olmaya devam ediyor. Ara zam gelmemesi durumunda asgari ücrete zam 1 Ocak 2025 tarihinde yapılacak. Aralık ayında asgari ücret tespit komisyonu toplantısı yapılması beklenecek ve burada zam pazarlığı yapılarak 2025 yılı için rakamın belirlenmesi beklenecek.

Genel Yayın Yönetmeni