Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika enflasyon, asgari ücret, memur, emekli maaş zammı açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 12 Aralık 2022 Pazartesi günü kabine toplantısı sonrasında beklenen kabine toplantısı konuşması sonrasında beklenen açıklama geldi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika enflasyon, asgari ücret, memur, emekli maaş zammı açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından beklenen ulusa sesleniş konuşması ile milyonlarca kişinin beklediği açıklamaları yaptı. Konuşmasında enflasyon hakkında önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan "herkese açıkça sesleniyorum, hesabınızı 2023 yıl sonunda enflasyon yüzde 20 olacak şekilde ayarlasın" diyerek son derece sert uyarılarda bulundu. 

2022 yıl sonunda asgari ücret, 2023 yıl başında ise memur ve emekli maaşı zamları nedeni ile piyasada gereksiz yere zam yapanların tespit edilerek en ağır şekilde cezalandırılacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan herkese destek vereceklerini, yeter ki ülkenin çıkarına hareket edilmesi gerektiğini belirtti. Kabinede alınan kararlar hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamalardan önemli satır başları haberimizde...

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN'DAN SON DAKİKA ENFLASYON AÇIKLAMASI !

Konuşmasının büyük bir bölümünü enflasyonla mücadeleye ayıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hükümetin 2023 yıl sonu enflasyon hedefinin yüzde 20'li seviyeler olduğunu, 2024 yılında ise tek haneli olduğunu belirterek "Emtia fiyatlarındaki yükselişin en belirgin faktörü olan dış sebeplerin istikrara kavuşmasının biraz vakit alacağı anlaşılıyor.

İçerideyse kimi panikten kimi art niyetten kaynaklanan kurdaki ve maliyetteki artışla izah edilemeyen fahiş fiyat artışlarına maruz kaldığımız gerçektir. Enflasyonun birkaç ay içerisinde yüzde 40'lara ineceği ortada, yüzde 20'ler seviyesine indirmekte kararlıyız" dedi. 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan memur ve emekli maaşı zamları sonrasında yıl başında yapılacak tüm artışları yakından takip edeceklerini ve fırsatçılara geçit vermeyeceklerini dile getirdi. Hatırlanacağı üzere 2022 yılbaşında gelen zamlarla daha Ocak ayında gelen maaş zammı erimeye başlamış ve vatandaşın alım gücü düşüş göstermişti. Yeni yapılacak olan maaş zammından sonra benzer durumlar yaşanmaması adına önlemler alınacağı belirtildi.