Depremzede vatandaşlar için 2 yıl ödemesiz 10 yıl vadeli 500 bin TL verilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından bugün yapılan açıklama ile birlikte depremzede vatandaşlar için verilecek kredi desteği duyuruldu.
Depremzede vatandaşlar için 2 yıl ödemesiz 10 yıl vadeli 500 bin TL verilecek!

Geçtiğimiz gün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yapılan açıklama ile birlikte depremzede vatandaşlar için 500 bin TL'ye kadar kredi desteğinin verileceği öğrenilmişti. Konu ile ilgili bugün detaylar açıklandı.

500 BİN TL KREDİ DESTEĞİ VERİLECEK!

Vatandaşlar için verilecek olan kredi hakkında açıklama yapan Özhaseki "Özellikle vatandaşlarımız bir araya gelerek gerek tek katlı gerekse birden fazla katlı konutlar yapmak istediklerinde ki yarıdan bir fazlasının bir araya gelmesiyle buna izin vereceğiz. Ortak bir hesap açıp, bu hesapta konutlar için hibe olarak 500 bin lira, dükkanlar için 250 bin lira nakdi yardımda bulunacağız. Yine afetzede vatandaşlarımızın konutlarının büyüklüğüne göre 500 bin lira ile 800 bin lira arasında kredi verilecek.

Dükkanlar için de 250 bin lira ile 500 bin lira arasında kredi vermeye devam edeceğiz. Yani brüt 100 metrekarelik bir ev için 500 bin lira hibe, 500 bin lira kredi vereceğiz. Eğer 150 metrekareye kadar olan bir büyüklükte konut sahibi, evlerini yapmak isterse yerinde dönüşüm için 500 bin lira hibe, 700 bin lira kredi vereceğiz. Eğer 150 metreden büyükse evi 500 bin lira yine hibe verilecek, 800 bin lira da kredi vereceğiz. Dükkan ve iş yerleri için hibenin dışında, dükkanın büyüklüğüne göre 250 bin lira ile 500 bin lira arasında kredi kullanılabilecek. Bir taraftan hibe vereceğiz, bir taraftan kredi vereceğiz ki bir an önce oradaki konutlar yapılsın." ifadeleri ile hibe desteğini duyurdu.

2 YIL ÖDEME ALINMAYACAK!

Verilecek olan 500 bin TL değerindeki kredi hakkında ödeme kolaylığının da verileceğini ifade eden Bakan, "Krediler 2 yıl ödemesiz, 10 yıl vadeli ve faizsiz olacak." ifadeleri ile duyuru yaptı.