Devlet destek ödemeleri yenilendi! Bu kişilere 550 TL, 1.200 TL, 1.800 TL ödenecek!

Devlet destekleri son dönemlerin en çok araştırma yapılan konuları arasında bulunuyor. Devlet tarafından vatandaşlara çeşitli destek ödemeleri yapılıyor. Kimlere sosyal yardım ödemeleri yapılıyor?
Devlet destek ödemeleri yenilendi! Bu kişilere 550 TL, 1.200 TL, 1.800 TL ödenecek!

Türkiye’de sosyal devlet anlayışı yaşanan ekonomik bozulmalar nedeniyle çok daha fazla ön plana çıkmaya başladı. Devlet sosyal yardım bütçesini yükseltirken ihtiyaç sahipliğinin yanında ekonomik sıkıntıya düşen kişilere de çeşitli destek ödemeleri yapıyor. Vatandaşlar da hangi sosyal yardım ödemelerini alabileceklerini merak ediyorlar.

AİLE BAKANLIĞI SOSYAL YARDIM PROGRAMLARINI AÇIKLADI

Aile Bakanlığı tarafından koordinasyonu yapılan sosyal yardım programları bu bakanlığı çok daha önemli hale getiriyor. Bu sosyal yardımlardan yararlanmak isteyen vatandaşlar Aile Bakanlığına başvuru yapmak durumundalar. Ayrı ayrı programlar uygulayan bakanlık milyonlarca vatandaşa erişebiliyor. Bu kapsamda her ay milyarlarca lira vatandaşlara aktarılıyor. Sosyal yardımları alanlar da bütçelerine küçük de olsa bir katkı sağlayabiliyorlar.

ENGELLİLERE VE AİLELERİNE DEVLET YARDIMLARI

Engelli vatandaşlara ve onların ailelerine yönelik çok sayıda sosyal yardım programı uygulanıyor. 18 yaştan küçük engelli çocukların ailelerine devlet tarafından özel bir sosyal yardım programı kapsamında destek ödemesi yapılıyor. Engelli çocuğun engellilik oranı yüzde 40 ve üzeriyse bu sosyal yardım alınabiliyor. Ayrıca bu sosyal yardımı alacak ailelerin herhangi bir sosyal güvencelerinin olmamasının yanında hane içi kişi başı düşen ortalama gelirin de 1.833 TL’den az olması gerekiyor. Tüm bu koşullar sağlanırsa aylık 1.226 TL ödeme yapılıyor.

Engelli vatandaşlara da Aile Bakanlığı engelli aylığı bağlıyor. Bu kişilerin sosyal güvencelerinin olmamaları ve hane içinde kişi başı düşen aylık ortalama gelirin 1.833 TL’den az olması gerekiyor. Yüzde 40 ve üzeri engelli raporu olan vatandaşlar bu aylığı alabiliyorlar. Eğer engel oranı yüzde 40 ile yüzde 69 arasıysa 1.226 TL, yüzde 70 ve üzeriyse 1.840 TL engelli aylığı bağlanıyor.

Devlet desteklerine ilişkin son dakika gelişmelerini anlık olarak takip etmek istiyorsanız mobil uygulamalarımızı indirebilirsiniz:

ANDROİD İÇİN TIKLAYINIZ

İOS İÇİN TIKLAYINIZ

HUAWEİ İÇİN TIKLAYINIZ

İŞE BAŞLAYANLARA VE İŞ GÖRÜŞMESİNE GİDENLERE DEVLET YARDIMI

Aile Bakanlığı’ndan düzenli sosyal yardım alan hanelerde yaşayan ve 18 – 55 yaş arasında olup çalışabilir durumda olan vatandaşlar önce İŞKUR’a yönlendiriliyorlar. İŞKUR’da bu kişilere uygun işler bulunup iş görüşmesi yapmaları sağlanıyor. Bu görüşmelerde işveren ile anlaşıp işe girenlere devlet 1.833 TL sosyal yardım ödemesi yapıyor. Bu sosyal yardım yılda bir defa alınabiliyor. Aynı şekilde iş görüşmesine giden ama işe girmeyenlere de sosyal yardım ödemesi yapılıyor. Onlara da Aile Bakanlığı 550 TL ödeme yapıyor. Bu sosyal yardım da yılda en fazla 3 defa alınabiliyor.