Devlet destek ödemelerini hızlandırdı! 1.062 TL, 1.536 TL, 2.500 TL nakit veriliyor!

Devlet tarafından ihtiyacı olan vatandaşlara destek ödemeleri yapılıyor. Gerekli koşulları sağlayan vatandaşlara binlerce lira sosyal yardım aylık olarak veriliyor.
Devlet destek ödemelerini hızlandırdı! 1.062 TL, 1.536 TL, 2.500 TL nakit veriliyor!

Sosyal devlet olma gereği Türkiye'de sosyal yardım politikaları geliştirilmeye devam ediliyor. Bu kapsamda vatandaşlar ihtiyaç sahibi olduklarında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan çeşitli destek ödemelerini alabiliyorlar. Gelişmiş bir sistem uygulayan Aile Bakanlığı ihtiyaç sahiplerinin belirlenebilmesi için interaktif sistemleri de kullanabiliyor. Böylece sosyal yardım başvuru yapmak için vatandaşların kurum kurum dolaşmalarına, belge toplamalarına gerek kalmıyor. 

KİMLER SOSYAL YARDIM ALABİLİR?

Aile Bakanlığı'nın sosyal yardım programları iki ayrı genel kategoride değerlendiriliyor. İlk kategoride bulunan programlarda gelir şartı aranıyor. Bu koşul uygulandığında sosyal yardım alacak vatandaşların hane içi kişi başı aylık ortalama gelirleri net asgari ücretin üçte biri olan 1.833 TL'den fazla olmamalıdır. Bu rakam 1 Ocak'tan itibaren değişecek. İkinci kategoride ise herhangi bir gelir kriteri uygulanmıyor. Vatandaşlar başvuru yaparak bu sosyal yardımları alabiliyorlar.

EV SAHİBİ VEYA KİRACI FARKETMİYOR!

Aile Bakanlığı tarafından uygulanan sosyal yardım programı kapsamında vatandaşlara doğalgaz tüketim desteği ödemesi yapılıyor. Bu ödemeler için başvuru yapmak isteyenlerden gelir şartı aranmıyor. Ayrıca ev sahibi olmak veya kiracı olmak doğalgaz tüketim desteği için başvuru şartları arasında yer almıyor. Üzerine doğalgaz aboneliği bulunan vatandaşlar bu sosyal yardımdan yararlanabiliyorlar. 

Doğalgaz tüketim desteği kapsamında vatandaşlara yapılan ödemeler de merak ediliyor. Buna göre bölgesel bir sistem uygulanıyor. İklimi sert bölgelerde daha yüksek tutarlı ödemeler yapılıyor. Bu kapsamda vatandaşlar 900 TL ile 2.500 TL arasında ödemeler alabiliyorlar. 

YAKINLARI VEFAT EDENLER UNUTULMUYOR!

Aile Bakanlığı yakınları vefat eden vatandaşları da kötü günlerinde unutmuyor. Bu kapsamda vatandaşlara nakit destek ödemesi yapılıyor. Bu sosyal yardımı ihtiyaç sahipleri alabiliyor. Aile Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahipliği tespit edilmiş hanelerde yaşayanlardan bir kişi vefat ettiğinde onların yakınlarına vefat yardımı veriliyor. Bu kapsamda vatandaşlara 1.062 TL ödeme yapılıyor. Bu ödemeler için başvuru yapılması durumunda ölüm belgesini ibraz etmek yeterli oluyor. 

SOSYAL GÜVENCESİ OLMAYAN YAŞLILAR YARDIM KAPSAMINDA!

65 yaş üzeri olan ve herhangi bir sosyal güvencesi olmayan vatandaşlara da Aile Bakanlığı tarafından sosyal yardım ödemesi yapılıyor. Bu kapsamda vatandaşlara aylık 1.536 TL ödeme yapılıyor. Bu sosyal yardım için gelir şartı uygulanıyor ancak farklı şekilde hesaplanıyor. Hane içi ortalamaya değil yaşlı vatandaş ile eşinin gelirlerine bakılarak hesaplama yapılıyor.