Devlet hesaplara 8.500 TL yatıracak! Bu kişilere sosyal yardım verilecek!

Devlet tarafından ihtiyaç sahiplerine destek ödemeleri yapılmaya devam ediliyor. 2023 yılında destek ödemesi almak isteyen vatandaşları bekleyen çok önemli sürprizler bulunuyor.
Devlet hesaplara 8.500 TL yatıracak! Bu kişilere sosyal yardım verilecek!

Türkiye'de sosyal yardım politikalarına dair önemli gelişmeler yaşanmaya ve bunlar kamuoyuna yansımaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşlara yönelik çok önemli sosyal yardım ödemeleri yapılıyor. İhtiyaç sahibi olan vatandaşlara yardım eli devlet tarafından uzanırken 2023 yılında da önemli gelişmeler yaşanacak. 

SEÇİM ÖNCESİ PARA DAĞITILACAK!

2023 yılı Türkiye için seçim yılı olarak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vatandaşlardan bir dönem daha yetki isteyecek. Erken seçim kararı alınmaması halinde Haziran ayında Türkiye sandık başına gidecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sandık kozlarından birisi de sosyal yardımlar olacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçesine yapılacak olan eklemeler ile vatandaşlara çok önemli sosyal yardımlar dağıtılacak. Bu sosyal yardımlar milyonlarca vatandaşa yayılacak ve ödemeler o şekilde yapılacak. 

AİLELERE HER AY ÖDEME YAPILIYOR!

Yeni sosyal yardım programları devreye girmeden önce mevcut programlar kapsamında vatandaşlara ödemeler yapılmaya devam ediliyor. Bu kapsamda ihtiyaç sahibi aileler devletten 850 TL ile 1.250 TL arasında değişen tutarlarda ödeme alabiliyorlar. Ocak ayında bu sosyal yardıma hem zam uygulanacak hem de daha fazla kişinin bu sosyal yardım ödemelerini almaları temin edilecek. 

EŞİNİ KAYBEDEN KADINLAR ALACAK!

Aile Bakanlığı eşini kaybeden kadınlar için sosyal yardım ödemesi yapmaya devam ediyor. Bu kadınların sosyal güvencelerinin olmaması gerekiyor. Bu kapsamda durumları uygun olan ve geçim sıkıntısı çeken kadınlar Aile Bakanlığı'na başvuru yaparak aylık 1.000 TL sosyal yardım alıyorlar. Ödemeler ise iki ayda bir yapılıyor. Bu sosyal yardım programı ile kadınlar yılda 12.000 TL alıyorlar. 

BAŞARILI ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ DESTEKLENECEK!

Üniversitede eğitimlerine devam eden ve başarılı olan öğrenciler devlet tarafından da destekleniyor. Onlar için de bir sosyal yardım programı başlatılıyor. Aileleri sosyal yardım ödemesi alan öğrenciler başarılı olmaları durumunda net asgari ücret kadar sosyal yardım alabilecekler. Bu kapsamda üniversite öğrencilerine 8.500 TL sosyal yardım ödemesi yapılacak. Bu sosyal yardımın koşullarını Aile Bakanlığı açıklayacak ve ödemeler de Şubat ayı içerisinde yapılarak hesaplara aktarılacak.