Devletten 6.250 TL yardım kararı! Aile Bakanlığı nakit ödeme yapacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi aileler desteklenmeye devam ediliyor. Bu kapsamda ailelere her ay Aile Destek Programı kapsamında nakit ödemeler yapılmaya devam ediliyor.
Devletten 6.250 TL yardım kararı! Aile Bakanlığı nakit ödeme yapacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardım programları kapsamında ödemeler yapılmaya devam ediliyor. Bu yolla milyonlarca aile devlet tarafından nakit destek alabiliyorlar. Aile bütçelerinin sarsıldığı bir dönemde bu sosyal yardımlar ilçe gibi gelirken tüm sosyal yardım programlarının dışında bir de Aile Destek Programı uygulanıyor. Bu program ile koşulları uyan ailelere çeşitli tutarlarda aylık nakit ödeme yapılıyor.

AİLE DESTEK PROGRAMI NEDİR?

Aile Destek programı olarak bilinen sosyal yardım programı kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere nakit destekler sağlanıyor. Süresiz bir sosyal yardım programı olmayan bu program kapsamında ailelere Haziran ayına kadar nakit desteği sağlanacak. Yapılacak olan ödemelerin miktarı ise Aile Bakanlığı tarafından belirleniyor.

Aile Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre bu program kapsamında ailelere hane içi kişi başı ortalama aylık gelirlere göre 850 TL ile 1.250 TL arasında değişen tutarlarda ödeme yapılıyor. Bu ödemeler aylık olarak yapılırken nakit olarak vatandaşların eline geçiyor. Bu şekilde aileler küçük de bir ihtiyaçlarını karşılama imkanı buluyorlar.

ZAM YAPILACAK MI?

Aile Bakanlığı’nın sosyal yardımlarına 2023 zamları yapıldı. Çeşitli sosyal yardımlar bu şekilde yüzde 30 artmış oldu. Ancak Aile Destek Programı bakanlığın düzenli sosyal yardım programlarından olmadığı için 2023 zammı uygulanmadı. Aile Bakanlığı’nın bu program için de zam kararı alması beklenirken şu ana kadar yapılan bir açıklama bulunmuyor. Bundan dolayı 850 TL ve 1.250 TL arası ödemeler yapılmaya devam ediliyor.

5 AY ÖDEME YAPILACAK!

Aile Bakanlığı’nın en önemli sosyal yardım programlarından birisi haline gelen Aile Destek Programı kapsamında Şubat, Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında olmak üzere 5 ay daha ödeme yapılacak. Vatandaşlar bu sosyal yardım programının son ödemesini Haziran ayı içerisinde alacaklar ve bu program ardından sonlandırılacak. Zam yapılmayacağı düşünülürse Aile Bakanlığı aylık 1.250 TL’den 2023 yılında toplamda 6.250 TL daha ödeme yaparak ihtiyaç sahibi ailelere destek olacak.