Devletten ailelere 1.250 TL destek! Başvuru yapan parasını PTT'den çekiyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen sosyal yardımlara dair büyük bir merak yaşanıyor. Aile Bakanlığı’ndan hangi vatandaşların sosyal yardım ödemesi alma hakkı bulunuyor?
Devletten ailelere 1.250 TL destek! Başvuru yapan parasını PTT'den çekiyor!

Türkiye’de sosyal yardımlar oldukça büyük ilgi görmeye devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen bu sosyal yardımlar ihtiyaç sahibi ailelerin bütçelerine küçük bir destek oluyor. Bundan dolayı geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlar devletten alabilecekleri nakit destekleri merak ediyorlar. Aile Bakanlığı’nın sosyal yardımları belirli kriterlere göre dağıtılıyor.

GELİR ŞARTI NE?

Aile Bakanlığı’nın ihtiyaç sahiplerine yönelik düzenlemiş olduğu sosyal yardım programlarında ihtiyaç sahipliği belirli bir gelir kriteri ile belirleniyor. Bunun için yardım başvurusu yapan hanelerde kişi başı ortalama aylık gelire bakılıyor. Uygulanan hesaplama sisteminde ise net asgari ücret esas alınıyor. Net asgari ücretin üçte biri olan 1.833 TL’den az hane içi kişi başı geliri olan vatandaşlara çeşitli sosyal yardım ödemeleri yapılıyor. Her sosyal yardım programının ayrı bir kriteri oluyor.

ASKER ÇOCUKLARINA ÖDEME

Vatani görevlerini yapmak için silah altına alınmış olan askerlerin varsa çocuklarına Aile Bakanlığı tarafından sosyal yardım veriliyor. Ancak bu çocukların herhangi bir sosyal güvencesi olmaması gerekiyor. Bu koşula sağlamak şartıyla bu çocuklara aylık 350 TL destek veriliyor. Ödemeler iki ayda bir yapılırken bu ödemeleri asker eşleri alarak çocuklarının masraflarında kullanabiliyorlar.

ÇOCUKLU AİLELERE DESTEK!

Aile Bakanlığı çocuklu aileler için de özel sosyal yardım programları uyguluyor. Bu kapsamda çocuk sayısına göre 650 TL’den başlayarak 1.250 TL’ye kadar ödemeler yapılıyor. Bu sosyal yardımı alabilmek için e-devlet veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden başvuru yapılması gerekiyor. Vatandaşlara bu sosyal yardım ödemeleri Haziran 2023’e kadar ödenecek. Sonrasında ise bu sosyal yardım programı sona erecek. Başvuru yapıp başvurusu onaylanan vatandaşlar her ay Aile Bakanlığı’ndan 650 TL ile 1.250 TL arasında sosyal yardım ödemesi alıyorlar.

ÖKSÜZ VE YETİMLERE DEVLET SAHİP ÇIKIYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı öksüz ve yetim çocukları da sahipsiz bırakmıyor. Bu kapsamda bu çocuklara da sosyal yardım ödemeleri yapılıyor. Annesi veya babası ya da her ikisi de vefat etmiş çocukları Aile Bakanlığı himaye altına alıyor. Bu çocuklara aylık 600 TL sosyal yardım ödemesi yapılıyor. Ödemeler ise 2 ayda bir veriliyor. Çocuğa bakan kişiye verilen bu ödemeler çocukların masraflarında kullanılıyor.