Devletten ailelere destek ödemesi! Kız ve erkek çocukları için eğitim yardımı yapılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan duyuru ile birlikte çocuklu aileler için eğitim desteği verileceği öğrenildi.
Devletten ailelere destek ödemesi! Kız ve erkek çocukları için eğitim yardımı yapılacak!

Dar gelirli vatandaşlara farklı kategorilerde yaptığı yardımlar ile sık sık gündeme gelen Aile Bakanlığı okulların açılması ile birlikte kız ve erkek çocukları için ayrı ayrı verilecek olan ödemeler hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Eylül ayı için de yapılacak olan ödemelerde aylık bazında verilecek destek ödeme tutarları hakkında bilgilendirme yapıldı.

KIZ VE ERKEK ÇOCUKLARI İÇİN DESTEK ÖDEMESİ YAPILACAK!

Konu ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından resmi internet adresi üzerinden yapılan paylaşımda çocuklu aileler için yapılacak olan yardımın detayları şu şekilde verildi;

Yardım Türü = Eğitim

Yardım Programı = Şartlı Eğitim Yardımları

Kapsamı = Sosyal güvencesi olmayan ve 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan ailelere, çocukların örgün eğitime devam etmeleri ve okulun açık olduğu aylarda bir ay içerisinde 4 günden fazla devamsızlık yapmamaları şartıyla yapılan yardımlardır.

Başvuran = Öncelik annede olmak üzere 18 yaş üstü aile bireyi

Kimler Faydalanır = İlk ve orta öğretim çağında çocuğu bulunan aileler faydalanabilmektedir.

Evrak = Kimlik Belgesi

Tutar = İlköğretim erkek öğrenci aylık 90 TL, kız öğrenci aylık 100 TL;
Ortaöğretim erkek öğrenci aylık 130 TL, kız öğrenci aylık 150 TL

Ödeme Dönemi = Ödemeler her ay için hesaplanıp 2 ayda bir yapılmaktadır.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre aileler için yapılacak olan bu yardımlara başvuru yapmak isteyen kişilerin verilen bilgiler üzerinden Bakanlığın resmi sitesine göre e-Devlet üzerinden ya da bakanlığa giderek yapabilecekleri öğrenildi.