Doğalgaza temmuzda zam gelecek mi?

1 Temmuz itibariyle doğalgaza zam yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), konu hakkında açıklama yaptı.
Doğalgaza temmuzda zam gelecek mi?

Doğalgaz fiyatlarının temmuz ayında değişikliğe uğrayıp uğramayacağı araştırılıyor. Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), doğalgaz fiyatlarını açıkladı.

1 temmuzdan sonra doğalgaza yüzde 40 zam yapılacağı iddiası çok konuşuluyordu. Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), konu hakkında konuştu.

haber-ankara-1280720-2024-06-28t122943-665.jpg

TEMMUZ AYINDA DOĞALGAZA ZAM YOK

Doğalgaza temmuz ayında zam olup olmayacağı merak konusu oldu. Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), temmuz itibarıyla mesken ve sanayi abonelerinin kullandığı gaz ile elektrik üretim amaçlı gazın satış tarifesinde değişiklik yapılmadığını ifade etti. Doğalgazda temmuzda geçerli olacak mesken ve sanayi abonelerinin tarifesi ile elektrik üretim amaçlı tarife sabit kaldı.

BOTAŞ'ın konut tüketicileri için dağıtım şirketlerine temmuzda uygulayacağı satış fiyatı 1000 metreküp doğalgaz için 4 bin 80 lira olarak belirtildi. Sanayi abonelerinin tarifesinin ne olduğu da merak edilen konular arasında yer aldı. Sanayi abonelerinin tarifesi, kademe 1 için 1000 metreküp doğalgazda 8 bin 549 lira, kademe 2 için ise 11 bin 374 lira olarak belirlendi. Elektrik üretim amaçlı tarifede ise 1000 metreküp doğalgazın fiyatı 12 bin lira olarak duyuruldu.

Temmuz ayında doğalgaza zam gelmeyeceğini öğrenen vatandaşlar ise zam olmayacağı için sevindiklerini ifade etti.