Dolar kahini Remzi Özdemir duyurdu! Dolar kurunu bu fiyata yükseltecekler!

Türkiye ekonomisi için kritik uyarılar yapan ekonomist Remzi Özdemir kısa bir süre içerisinde kur krizinin patlak vereceğini söyledi. Dolar kurunun çok sert yükseleceğini söyleyen Remzi Özdemir fiyat tahminini de açıkladı.
Dolar kahini Remzi Özdemir duyurdu! Dolar kurunu bu fiyata yükseltecekler!

Türkiye’de dolar kuru ile alakalı olarak analizlerinde isabet oranı çok yüksek olan ekonomistlerden Remzi Özdemir yeni bir açıklama yaptı. Türkiye ekonomisine dair bazı verileri, paylaşan Remzi Özdemir kur krizi yaşandığına işaret etti. İlerleyen günlerde neler yaşanabileceğine dair yorumlarda bulunan Remzi Özdemir çok kritik uyarılarda bulundu.

EKMEKLİK UNU BİLE DOLAR İLE ALIYORUZ

Türkiye’nin ağır maliyetlerle karşı karşıya kaldığını söyleyen Remzi Özdemir, “Türkiye gibi devasa bir ekonomi için kısa vadeli dış borç olan 186 milyar dolar çok önemli bir para değil. Ancak bizim merkez bankamız boş. Boş olmayı bırakın rezervler eksi 60 milyar dolara dayandı. Şu anda TMO 450 bin ton ekmeklik buğday ithalatı için ihale açtı. Biz bu buğdayı hatır için almıyoruz. Bu buğdayı ekmek yapabilmemiz için dolar ödeyerek alacağız. Bu kasada olmayan doların biraz daha çıkması anlamına geliyor. Biz üretmediğimiz için dolar ile ekmeklik un alıyoruz. Türkiye bu borcu öder ama bize maliyeti ağır olacak.” dedi.

DOLAR KURUNU YÜKSELTECEKLER!

Dolar kurunun yükseltileceğini belirten Remzi Özdemir, “Uluslararası tüm analistler Türk lirasının dolar karşısında aşırı değerli olduğunu söylüyorlar. Türkiye’nin önünde artık iki seçenek var. Ya kredibilitenin müsaade ettiği kadar gidip yurt dışından yüzde 14 faizle dolar borçlanacaksın ya da içeride dolar kurunun üzerindeki baskıyı kaldırıp doları gerçek fiyatlamasına getireceksin. Bunların birisi yapılmak zorunda. Bence borçlanmaya gitmeyecekler ve TL’yi biraz değersizleştirerek dış borç için gereken doları toplayacaklar. Bu da dolar kurunun yükseleceğini ifade ediyor.” ifadelerini kullandı.

GARİBANIN CEBİNDEN HER AY 9 MİLYAR TL ALINIP ONLARA VERİLİYOR

KKM politikasını eleştiren Remzi Özdemir, “Faizleri indiriyoruz ama bu iktidar Cumhuriyet tarihinin en yüksek faizini ödüyor. KKM hesap sayısı 900 bin. 80 milyonluk ülkede 1 milyon azınlığa Hazine’den para ödeniyor. Garibanın cebinden alınıp o 1 milyon kişiye veriliyor. Her ay ortalama 9 milyar TL devlet ödeme yapıyor. Bu da saçma sapan bir faiz politikası yüzünden yapılıyor.” şeklinde konuştu.

BANKACILIK SİSTEMİ TIKANDI

Bankaların da zor durumda olduklarını söyleyen Remzi Özdemir, “Bu ayında 20’sinde iki bankanın 2 milyar dolarlık sendikasyon ödemesi var. Halen daha bu bankalar yurt dışında aracı kurumlara yetki vermediler. Banka o sendikasyonu yüzde 2,5 faiz ile aldı. O banka nasıl gidip yurt dışından yüzde 13 ile borç alsın. İş çıkmaza gidiyor. Biz krizdeyiz ve sadece taşların yerini değiştiriyoruz. Ancak sistem tıkandı, daha yürümüyor.” dedi.

DOLAR 25 TL OLUNCA GÖRECEKLER!

Dlar kurunda büyük riskler olduğunu söyleyen Remzi Özdemir, “Merkez Bankası artık gereğini yapmalıdır. Dünya ne yapıyorsa sende onu yapmalısın. Faiz arttırmazsan Türkiye’de kur krizi yaşanacak. Çıkıp Türkiye’de bugüne kadar kur krizi yaşanmadı diyorlar. Daha ne yaşanacak? Senin paran pul oldu ve artık herkes senin paranın aşırı değer kaybedeceğini söylüyorlar. Yakında dolar kuru 25 TL olunca göreceksin ne olduğunu.” ifadelerini kullandı.

Not: Haberimizde yer alan değerlendirmelere bakılarak yatırım yapılması durumunda Emlak365 sorumluluk kabul etmez. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.