Dolar kuru 2,5 TL düşecek iddiası! Dikkat çeken tahmin, piyasa uzmanı tarih verdi!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş oldukça dikkat çeken bir dolar yorumunda bulundu. Dolar kurunun düşeceğini beklediğini açıklayan İslam Memiş buna dair tarih de verdi.
Dolar kuru 2,5 TL düşecek iddiası! Dikkat çeken tahmin, piyasa uzmanı tarih verdi!

Türkiye’de dolar kuru ile alakalı değerlendirmeler oldukça dikkat çekmeye devam ediyor. Ekonomistler dolar kuruna dair beklentilerini açıklamayı sürdürürken yıl sonu dolar kuru tahminleri Merkez Bankası’nın dolar kurunu baskılamasından dolayı pek de tutmadı. Dolar kuru şu anda 18,66 TL’den fiyatlanırken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş dolar kuru için çok çarpıcı tahminler açıkladı.

DOLAR KURU YIL SONU BEKLENTİLERİ NEDEN TUTMADI?

Dolar kurunda beklentilerin tutmadığına dikkat çeken İslam Memiş, “Dolar kurunda yıl sonu beklentim 20 TL ile 21 Tl arasında bir seviyeydi. Ancak bu seviyeden oldukça uzak bir yıl sonu kapanışı göreceğiz. Çünkü dolar kurunda kontrol artık tamamen sistemin eline geçti. Serbest piyasa koşullarında fiyatlama olmadığını görüyoruz. 2022 yılında belirli bir direnci kıramayan dolar kuru yatırımcısına da beklentileri veremedi.” dedi.

2023’TE DOLAR KURU NASIL PERFORMANS GÖSTERECEK?

Dolar kurunun 2023 fotoğrafını da çeken İslam Memiş, “2022 yılında tüm dünyada değer kazanan bir dolar vardı. 2023 yılını dolar kuru açısından ikiye ayırmamız gerekiyor. Türkiye eğer erken seçim kararı almazsa Haziran ayında seçime gidecek. Bir seçim ekonomisi ile karşı karşıya kalacağız. Asgari ücret, EYT, yapılandırmalar gibi süreçler tamamlanacak. Daha kredi muslukları açılacak. Destekler de açıklanacak.

KKM uzatıldı, döviz mevduatları azalmaya başladı ve dövize talep de ortadan kalktı. Kredi muslukları açıldıktan sonra bir rahatlama meydana gelecek ve yeni borçlanmalar olacak. Buna karşın FED Mart ayından itibaren faiz artırımlarını bitirecek. Dolar endeksi 100 seviyesinin altına düşebilecek. Euro/dolar paritesinde de dengelenme olacak. Tüm bunlar doları olumsuz etkileyecek.” şeklinde konuştu.

DOLAR KURU DÜŞECEK TAHMİNİ!

Dolar kurunun 2023 yılında düşeceğini açıklayan İslam Memiş, “2023 yılında dolar kurunda bir zayıflama bekliyorum. Ancak bu dolar kuru çok sert düşecek gibi algılanmasın. Kontrollü bir şekilde süreci seçime kadar taşıyacaklar. Dolardan şu anda son çıkışlar yapılıyor. Kademeleri geri çekilmeleri 2023 yılının ilk yarısında göreceğiz. Dolar kuru 16,10 TL’ye kadar gerileyebilir.” dedi.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.