Dul yetim ve engelli aylıklarına temmuzda zam yapılacak mı?

Temmuz ayında emekli ve memur maaşlarına yapılacak olan ara zam nedeniyle dul, yetim ve engelli aylıklarının akıbeti merak edildi. Dul, yetim ve engelli maaşlarına zam gelip gelmeyeceği merak edilirken araştırmalar da başladı.
Dul yetim ve engelli aylıklarına temmuzda zam yapılacak mı?

Temmuz ayında emekli ve memur maaşlarına Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak enflasyon farkı oranında zam yapılacak. TÜİK tarafından açıklanacak olan enflasyon farkına ilişkin detaylar merak konusu olmaya devam ederken emekli ve memurların ardından dul, yetim ve engelli aylığı alanlar da sorularına yanıt aramaya başladı.

Dul ve yetim aylığı ödemeleri, memur ve emekli maaşı ödemelerine göre zamlanırken bu sene bir değişiklik olup olmadığı merak edildi.

DUL YETİM VE ENGELLİ AYLIKLARINA TEMMUZ AYINDA ZAM YAPILACAK MI?

Dul ve yetim aylığı, vefat eden sigortalının eşine ve çocuklarına emekli maaşı baz alınarak yatırılırken haziran ayı enflasyonunun açıklanmasıyla 6 aylık enflasyon farkı belli olacak.

dul-yetim-ve-engelli-ayliklarina-temmuzda-zam-yapilacak-m.jpg

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığından aylık alanların alacağı enflasyon farkı netlik kazanacak. Dul ve yetim aylığı ödemeleri, memur ve emekli maaşı ödemelerine göre zamlanırken konuyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığının açıklama yapması ekleniyor.

dul-yetim-ve-engelli-ayliklarina-temmuzda-zam-yapilacak-mi.jpg

TÜİK tarafından haziran ayı enflasyon verileri 3 Temmuz 2024 Çarşamba günü saat 10.00'da açıklanacak. Bu çerçevede dul yetim ve engelli aylıklarına gelecek olan zam da belli olacak.