Dünya altın piyasası bu tahminle karıştı! Ons altın 2023 beklentisi ile fiyatlar hareketlendi!

Altın piyasasında fiyat değişimleri analistlerin çok sivri tahminlerini açıklamalarına neden oluyor. Ons altın için yapılan 4.000 dolar tahmini dünya altın piyasasını karıştırdı.
Dünya altın piyasası bu tahminle karıştı! Ons altın 2023 beklentisi ile fiyatlar hareketlendi!

Altın piyasasında oldukça enteresan fiyatlamalar meydana gelmeye devam ediyor. Ons altın 1.800 dolar seviyesinin üzerine çıkmak için Aralık ayı boyunca defalarca atak gerçekleştirdi ve her defasında bu seviyenin aşağısına düştü. Şimdi yine ons altın 1.800 dolar noktasını aşmak için hareket ederken altın fiyatlarına ilişkin dünya altın piyasasında yeni tartışmalar başladı.

DÜNTA ALTIN PİYASASINDA YENİ TARTIŞMA!

ABD’nin ünlü ekonomi kanalı CNBC tarafından dünya altın piyasasının üst düzey analistlerinin altın yorumlarını yayınladı. Swiss Asia Capital’in Genel Müdürü Juerg Kiener yaptığı altın yorumu ile büyük bir tartışmayı başlattı. Ons altının 2023 yılında 4.000 dolar seviyesini görebileceğini açıklayan Juerg Kiener bunun gerekçelerini de ilan etti.

Altın piyasasına dair bir değerlendirme yapan Juerg Kiener, “2023 yılında faizlerdeki artışların sürmesi ve ekonomik durgunluk korkularının üst seviyeye çıkması ile piyasalar dalgalanacak. Bu dalgalı piyasa da altının işine gelecek. 2023 yılı içerisinde ons altın bu gerekçelerle 4.000 dolar seviyesini görebilecek. Altın piyasasında 2023’te büyük bir hareket görme ihtimalimiz çok yüksek. Bu bahsettiğim hareket yüzde 10 veya yüzde 20 gibi bir artışı ifade etmiyor. Gerçekten ons altının yeni zirvelere sıçradığını göreceğiz.” dedi.

Altın piyasasını 2023 yılında bekleyen gelişmeleri açıklayan Juerg Kiener, “2023 yılının finansal yıldızı altın olacaktır. Şu andaki görüntüye göre çok sayıda ekonomi 2023 yılının ilk çeyreğinde ekonomik durgunluk ile karşı karşıya kalacak. Bundan dolayı da merkez bankaları faiz artırımlarında zorunlu olarak frene basacaklar. Bu da altın piyasasın en cazip piyasa haline getirecek. Kesinlikle unutulmasın ki her merkez bankasının sahip olduğu tek varlık olan altın büyük bir yükseliş için fırsat kolluyor. Altın çok iyi bir enflasyon koruması, stagflasyonda harika bir kazanç aracı olarak portföylere katkı sunacak.” ifadelerini kullandı.

PORTFÖYLERİN YÜZDE 20'Sİ ALTIN AYRILSIN İKAZI!

Ünlü analist Juerg Kiener’in altın yorumlarını Slatestone Wealth’ın kıdemli analisti Kenny Polcari değerlendirerek, “Altına yönelik çok güçlü bir talep olduğunu görüyoruz. Ancak bu yüksek talebe rağmen ons altında iki kattan fazla bir artış beklemek fikrine katılmıyorum. Benim ons altın için 4.000 dolar gibi bir hedefim yok ama o seviyeye yükselmesini çok isterim. Ons altında 1.900 dolar seviyesi yakalandığında bir gerileme ve direnç göreceğimizi tahmin ediyorum. Altın fiyatlarının yükseliş potansiyeli bulunuyor ama uçuk fiyat tahminlerim bulunmuyor. Yatırımcılar 2023 portföylerinin yüzde 20’sini altına ayırıp kendilerini korumaya alabilirler.” dedi.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler ilgili uzmanların kişisel yorumlarıdır ve yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.