Ek MTV'nin ilk taksit ödemesi 6 Eylül'e uzatıldı!

Bugün MTV ödemeleri için alınan son dakika kararı ile birlikte ilk taksit ödeme sürelerinin 6 Eylül tarihine uzatıldığı öğrenildi.
Ek MTV'nin ilk taksit ödemesi 6 Eylül'e uzatıldı!

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren karar açıklandı! İlk ödemesinin 31 Ağustos tarihinde yapılması planlanan Ek motorlu taşıtlar vergisi için ödeme tarihinin güncellendiği ifade edildi. Bu kapsamda Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada sürenin 6 Eylül 2023 tarihine ertelendiği, ilk ödemenin o tarihte yapılmaya başlanmasının beklendiği ifade edilmiş oldu.

İLK ÖDEME İÇİN AÇIKLAMA GELDİ!

Bugün konu ile ilgili gözlerin çevrildiği Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından "Bakanlığımızca yapılan değerlendirmeler neticesinde, 7456 sayılı Kanunun 1 inci maddesinin (5) numaralı fıkrası hükmü uyarınca 31 Ağustos 2023 Perşembe günü sonuna kadar ödenmesi gereken ek motorlu taşıtlar vergisinin birinci taksitinin ödeme süresi 06 Eylül 2023 Çarşamba günü sonuna kadar uzatılmıştır." şeklinde açıklama geldi.

Yapılan bu açıklamanın ardından 6 Eylül 2023 tarihinde GİB’in internet sitesinden, veznelerinden, anlaşmalı bankaların şubelerinden, internet ve mobil bankacılık kanalları ile ATM’leri üzerinden yapılabileceği belirtildi.