Ekim ayı kira artış oranı belli oldu! Enflasyon rakamları sonrası kiralara en fazla bu oranda zam geliyor!

TÜİK'ten gelen açıklamalar dikkat çekerken Ekim ayı kiralarının ne kadar olacağı araştırılmaya başlandı. Kira artış oranının ne kadar olacağı ve tüm detaylar...
Ekim ayı kira artış oranı belli oldu! Enflasyon rakamları sonrası kiralara en fazla bu oranda zam geliyor!

Her ay TÜİK tarafından enflasyon verileri açıklanırken kira zam oranları dikkat çekti. Ekim ayı kira artışlarında enflasyon verilerine bakılırken iş yeri, konut kira artış oranları belirlendi. Gelen son dakika açıklamaları üzerine Ağustos ayı enflasyonla beraber kira artışlarında etkilenmeler olurken on iki aylık ortalamalara göre yüzde 56,28 olarak belli oldu.

TÜFE RAKAMLARINA ELVEDA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yüzde 25 zam sınırlaması gelirken yaptığı açıklamalarda kira artışlarında 1 Temmuz 2023 tarihiyle beraber geçeceği açıklandı.

ekim kira zammı

Yeni yılla beraber kira üzerinde yeni kararlar alınırken yüzde 25 sınırlaması 1 Temmuz 2024 tarihine kadar devam ederken kontrat süresi dolan konut kiracıları, TÜFE rakamları geride bırakıldı.

İŞ YERİ KİRALARINDA SINIR YOK

Gelen haberler üzerine kira zammı oranında sınırlama bulunmazken Eylül ayı kira artış oranlarında yüzde 56,28 olarak belirlendi. Böylede kira kontrat zamanı eylül ayında biten işletme sahipleri kiralarında tavan zam yüzde 56 olarak açıklandı. TÜİK tarafından 3 Ekim salı günü açıklanırken veriler merak ediliyor.