Ekonomi Koordinasyon Kurulu enflasyonun hızla gerileyeceğini söyledi

Ekonomi Koordinasyon Kurulu, dün bir araya geldi. Kurul, dezenflasyon sürecinin başladığını, enflasyonun hızla gerileyeceğini açıkladı.
Ekonomi Koordinasyon Kurulu enflasyonun hızla gerileyeceğini söyledi

Ekonomi Koordinasyon Kurulu, dün gerçekleştirdiği toplantı sonrası yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, şu ana kadar elde edilen kazanımların, doğru yolda ilerlendiğini gösterdiği belirtildi.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu, dün bir toplantı ile bir araya geldi. "Dezenflasyon süreci başlıyor, enflasyon hızla gerileyecek" diyen kurul, kamuda tasarruf ve verimlilik paketiyle ilgili konuştu. Toplantı sonrasında yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, ekonomi politikalarının etkin bir koordinasyon içerisinde uygulanmasını sağlamak amacıyla oluşturulan EKK'nin 2024 yılı beşinci toplantısının gerçekleştirildiği belirtildi.

TOPLANTIYA KATILAN İSİMLER

Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, AKP TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler, AKP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Raci Kaya, İklim Değişikliği Başkanı Halil Hasar, Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar ile ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri katılım gösterdi.

Şu ana kadar elde edilen kazanımların, doğru yolda ilerlendiğini gösterdiği bildirilen açıklamada, "Bu süreçte daha dengeli bir büyümeye doğru yol alırken istihdam tarihi yüksek seviyelere ulaşmış, işsizlik oranı düşmeye devam ederek tek haneli seviyelerde seyretmiştir. Cari açık önemli ölçüde azalırken, rezervlerimiz güçlenmiş ve ülke risk primimizde önemli gerileme yaşanmıştır" denildi.

haber-ankara-1280720-40.jpg

TEMEL ÖNCELİK KALICI REFAH ARTIŞINA ULAŞMAK

Açıklamada, kalıcı refah artışına ulaşmak ve yatırım ortamını daha da iyileştirmek için fiyat istikrarını sağlamanın temel öncelik olduğu yer aldı. Yapılan açıklamada, "Haziran ayı ile birlikte dezenflasyon süreci başlayacak ve yılın ikinci yarısında yıllık enflasyon hızla gerileyecektir. Piyasadaki enflasyon beklentileri de bunu teyit eder niteliktedir. Uygulamaya aldığımız kamuda tasarruf ve verimlilik paketiyle daha da güçlendireceğimiz mali disiplin, dezenflasyon sürecine destek olmaya devam edecektir" ifadeleri yer aldı.

Öte yandan katma değerli üretimi ve verimliliği artırma çalışmalarının sürdürüleceği belirtildi.