Emekli Sandığı kapsamındaki zam farkı ödemelerinin tarihi belli oldu

Emekli maaşlarına gelen zammın ardından zam farkı ödemeleri için açıklama beklenmeye başlamıştı. Emekli maaş farkları milyonlarca emekli tarafından beklenirken Emekli Sandığı kapsamındaki zam farkı ödemelerinin yapılacağı tarih de belli oldu.
Emekli Sandığı kapsamındaki zam farkı ödemelerinin tarihi belli oldu

2024 yılının ikinci maaş zammı temmuz ayı içinde yapıldı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 6 aylık enflasyon farkına göre SSK - BAĞKUR emeklilerine yüzde 24.73 oranında artış yapıldı ve en düşük emekli maaşı da 12 bin 500 TL'ye çıkarıldı.

Emekli maaş farkları milyonlarca emekli tarafından heyecanla beklenirken en düşük emekli maaşı, yapılan yeni düzenleme ile birlikte 12 bin 500 TL’ye yükseldi. Emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların Temmuz 2024 dönemi maaş zammı farklarının ne zaman ödeneceği merak konusu olurken beklenen açıklama da Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) geldi. ''Emekli maaş zam farkı ne zaman ödenecek?'' sorusuna yanıt aranırken detayları derledik.

EMEKLİ SANDIĞI KAPSAMINDAKİ ZAM FARKLARI ÖDEMELERİ 26 TEMMUZ'DA YAPILACAK

SGK tarafından yapılan açıklamada Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul ve yetim aylığı alan hak sahiplerinin Temmuz 2024 dönemi zam farklarının ödemesinin 26 Temmuz tarihinde yapılacağı ifade edildi.

sgk.jpg

Sosyal Güvenlik Kurumu, Emekli Sandığı kapsamındaki emeklilere temmuz ayı zam farklarının ödeneceğini açıklarken bu çerçevede zam farkları da 26 Temmuz Cuma günü hesaplara yatırılacak. SGK, bu çerçevede toplam 11 milyar TL ödeme yapacak.