Emekliler için kademeli yüzde 100 zam hesabı! Asgari ücret zammı hesapları değiştirdi!

Emekli maaş zammı ile alakalı olarak büyük bir merak yaşanırken asgari ücret zammı sonrasında hesaplar değişti. Emekliler için kademeli zam hesapları gündeme alınmaya başlandı.
Emekliler için kademeli yüzde 100 zam hesabı! Asgari ücret zammı hesapları değiştirdi!

Asgari ücretin yüzde 54 oranında zam ile 8.506 TL’ye çıkarılması emekli maaş zammı hesaplarını da değiştirdi. Emeklilerin maaşlarının büyük bir kısmı asgari ücretin altında kaldı. Bu da milyonlarca emeklinin açlık sınırının altında emekli maaşı ile geçim mücadelesi vermelerine neden olacak. Bundan dolayı da zam hesapları tamamen değişti.

ÇALIŞMA BAKANI AÇIKLAMIŞTI!

Emekli maaş zamlarına dair Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bir açıklama yaparak, “Çeşitli kesimlerin gelirleri enflasyondan dolayı bir tahribata uğradı. Bunun için telafi zamları yapacağız. Emekli maaş zammı için de bir çalışmamız var. Şimdilik bir rakam veremem ama enflasyonun üzerinde yapılacak zam ile emeklilerin de kayıpları telafi edilecek. Buna dair kararı ilerleyen günlerde açıklayacağız.” dedi.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI İŞTAH ARTTIRDI!

Asgari ücrete yapılan zam emeklilerin iştahını da arttırdı. Emekli maaş zammı ile alakalı olarak açıklama yapan Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Kazım Ergün, “Asgari ücrete ciddi bir zam yapıldı. Yaklaşık yüzde 54 zam uygulandı. Hükümetten emekli maaşlarında da böyle bir karar bekliyoruz. Bugün en düşük emekli aylığı ile asgari ücret arasında derin bir uçurum oluştu. Emekliler çok büyük geçim sıkıntısı içerisinde kaldılar ve bu zamma ihtiyaçları var. 2002 yılında asgari ücret 184 TL’yken en düşük emekli maaşı 252 TL’ydi. Bugün aradaki fark tersten açılıp emekliler mağdur oldu.” dedi.

ASGARİ ÜCRET AYARI İSTİYORLAR!

Emekli maaş zammı için taleplerini açıklayan Kazım Ergün, “Emeklilerin gelir adaletsizliği içerisinde kalmalarının önlenmesi için öncelikle en düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine çıkarılmalıdır. Diğer emeklilere de asgari ücrete yapılan zam kadar zam verilmelidir. Son olarak ise 2000 yılından sonra emekli olanların aylıklarını arttıracak intibak düzenlemesi yıllar sonra artık yapılmalıdır.” ifadelerini kullandı.

EMEKLİLERE NE KADAR ZAM YAPILIR?

Emeklilere ne kadar zam yapılacağı henüz kesinlik kazanmadı. Ancak emeklilerin bu taleplerinin kabul edilmesi zor olarak görülüyor. Buna karşın emekli maaşlarına yüzde 30 civarında bir zam uygulanabileceği konuşulmaya başlandı. Asgari ücrete yıllık olarak yüzde 54 zam verilirken emekliler Temmuz ayında yılın ikinci zammını da alacaklar. Bundan dolayı aynı oranlı zammın uygulanmasına ihtimal verilmiyor.