Emeklilere ek promosyon! Bankadan 2.500 TL’nizi almayı unutmayın!

Emekli maaş promosyonu kampanyaları çerçevesinde emeklilere 2.500 TL ek promosyon ödemesi yapılacak. Ek promosyon ödemesini emekliler nasıl alacaklar?
Emeklilere ek promosyon! Bankadan 2.500 TL’nizi almayı unutmayın!

Emeklilere bankalar 3 yıllık anlaşma karşılığında emekli maaş promosyonu ödemesi yapıyorlar. Bu maaş promosyonlarının belirlenmesinde SGK ile tüm bankalar arasında yapılan protokole göre hareket ediliyor. Bu protokolde emeklilere bankaların maaş promosyonu olarak yapabilecekleri asgari ödemeler de belirlenmişti. Buradan hareketle her banka kendi değerlendirmesi ile emeklilere maaş promosyonu ödeme tarifesi üzerinden ödeme yapıyor.

4 FARKLI MAAŞ BAREMİ UYGULANIYOR

Her emekliye bankaların maaş promosyonu ödemelerini standart bir şekilde yapması şeklinde bir uygulama yok. SGK emeklileri maaş promosyonu konusunda maaş tutarlarına göre 4 ayrı gruba ayırdı. Bankalar da her grup için ayrı tutarlarda maaş promosyonu ödemesi yapıyorlar.

SGK’nın kararı gereği 10.000 TL’ye kadar emekli maaşı alanlar, 10.000 TL ile 15.000 TL arasında emekli maaşı alanlar, 15.000 TL ile 20.000 TL arası emekli maaşı alanlar, 20.000 TL ve üzerinde emekli maaşı alanlar şeklinde sınıflandırma yapılıyor. Her bir sınıf için emekli maaş promosyonu ödemesi farklı oluyor. Emekli maaşı artan emekliler maaş promosyonunda bir üst sınıfa geçiş yapabiliyor. Böylece emekliler daha yüksek tutarlarda promosyon ödemesi almaya hak kazanabiliyorlar.

MAAŞ ZAMLARI İLE İŞ DEĞİŞECEK!

Temmuz ayında emekli maaşlarına en az yüzde 25 oranında zam gelmesi bekleniyor. 14.000 TL emekli maaşı olan bir emeklinin aylığı böylece 17.500 TL’ye yükselmiş olacak. Bu şekilde emekliler yeni maaşları ile maaş promosyonlarında da bir üst seviyeye geçiş yapabilecekler. Burada da ek promosyon ödemesi alınabilecek.

2.500 TL FARK ÖDEMESİ

Emekli maaş zamları yapıldıktan sonra emekliler eğer maaş promosyonu sınıflandırmasında bir üst seviyeye geçiş yapıyorlar ise ek promosyon ödemesi alabilecekler. Bunun için emeklilerin bankalarına başvuru yapmaları gerekecek. Promosyon sözleşmesini yenilemeleri gereken emekliler ek 2.500 TL tutarındaki ödemeyi bankalarından nakit olarak alabilecekler.