Emeklilere kötü haberi verdi! Maaşlara ek kesinti mi geliyor?

Emekli maaşları ile ilgili olarak Vergi Uzmanı Dr. Ozan Bingöl dikkat çeken açıklamalar yaptı. Emekli maaş zamları ne kadar olacak?
Emeklilere kötü haberi verdi! Maaşlara ek kesinti mi geliyor?

Emekli maaşları ile ilgili olarak tartışmalar devam ediyor. Emeklilerin maaşlarına yapılacak olan zammın ne kadar olacağına dair çeşitli hesaplamalar yapılıyor. Emeklileri Ocak 2025 zam döneminde bekleyen tehlikeleri ise uzmanlar açıklamaya devam ediyorlar. Son olarak Vergi Uzmanı Dr. Ozan Bingöl dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

YÜKSEK ZAM BEKLENMESİN

Emeklileri hiç iyi günlerin beklemediğinin altını çizen Dr. Ozan Bingöl, “Emekli maaşlarına yapılacak zam meselesi var. Emeklilerimizi bugünden yani aylar öncesinden uyarıyorum. Öyle yüksek oranlı zam beklemesinler. Emekli maaşlarındaki artışlar düşük kalacaktır. Bu rakamları şimdiden görebiliyoruz. Enflasyon için açıklanan rakamlar ortada.” dedi.

EMEKLİ MAAŞLARINDA KESİNTİ YAPILACAK

Bazı emeklilerin maaşlarında kesinti olabileceğini söyleyen Dr. Ozan Bingöl, “Son dönemlerde EYT’nin çok ciddi bütçe yüküne neden olduğuna dair söylemlere şahitlik ediyoruz. Bazı emeklilerin gelirlerinde bundan dolayı bir kesintiye gidebilirler. Özellikle emekli olan ama çalışmaya devam eden emeklilerin maaşlarında çok ciddi kesintiler yapılacaktır. Bunun için kamuoyu oluşturulmaya çalışılıyor. Ayrıca bu bilgiyi biz OVP’de de gördük.” ifadelerini kullandı.

Emekli maaşlarına uygulanan ek zam olan refah payı artışının da gündeme gelmeyeceğini açıklayan Dr. Ozan Bingöl, “Emeklilere geçmiş dönemlerde refah payı artışı adı altında ek zamlar veriliyordu. Buna da son verildi. Emekliler sadece enflasyon farkını zam olarak alabilecekler. O da TÜİK’in açıklayacağı çok da inandırıcı olmayan enflasyon rakamları ile yapılacak. Bundan dolayı emeklilerin gelirlerinde önemli artışlar olmayacağı artık kesin diyebiliriz.” şeklinde konuştu.

Öte yandan emeklilerin maaşlarına Ocak 2025 döneminde yapılacak olan zammın oranında dair çeşitli hesaplamalar gerçekleştiriliyor. Burada kilit mesele yıl sonu enflasyonunun kaç çıkacağı olacak. Ekonomi yönetiminin hedeflediği enflasyon oranının tutması durumunda emekli maaşlarına yüzde 17-18 civarında zam uygulanacak. Bu zam da emeklilerin 2025 yılında oldukça büyük sıkıntılar ile karşı karşıya kalabileceğini gösteriyor.