Emeklilere müjde çifte çifte geliyor! Ekim'de Cumhurbaşkanı jesti okkkalı maaş zammına ek 5 bin TL ikramiye

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet'in 100. yılına özel emeklilere ikramiye verileceği öğrenilmişti. Bunun ardından detaylar ise merak konusu oldu.
Emeklilere müjde çifte çifte geliyor! Ekim'de Cumhurbaşkanı jesti okkkalı maaş zammına ek 5 bin TL ikramiye

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhuriyet'in 100. yılına özel adeta Cumhuriyet altını dağıtacak! Yapılan son açıklamalarda Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile yapılan görüşmelerde bir kereliğe mahsus olmak üzere 5 bin TL ödemenin hesaplarına yatırılacağı öğrenildi. Konu ile ilgili merak edilenlerin artmasının ardından tüm emeklileri kapsayıp kapsamadığı ve de ödemelerin hesaplara ne zaman yatırılacağı merak konusu oldu.

SSK VE BAĞKUR EMEKLİLERİ FAYDALANABİLECEK!

Konuya ilişkin merak edilenlerin artmasının ardından gelen ilk bilgilendirmeye göre tüm emekli vatandaşları kapsayacak şekilde ödemelerin tek seferliğine 5 bin TL şeklinde yapılacağı ifade edildi. Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak tek seferlik ödeme için ise emekliler tarafından herhangi bir başvuru yapmasına gerek duyulmadığından bahsedildi. Ekim ayında yapılması beklenen ödemelerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'ndan hemen önce yapılmasının planlandığı da öğrenildi.

EMEKLİYE ÇİFTE MÜJDE!

Verilecek olan ikramiyenin yanı sıra SGK tarafından yapılan son açıklama ile birlikte emekli maaşlarına yapılacak olan iyileşmenin de netleştiği öğrenildi. Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, Ekim ayında verilecek olan ikramiyenin yanı sıra seyyanen zammın geleceği yönünde de “Ekim ayında zam yapılması halinde bu zammın sadece kök ücreti 7 bin 500 liranın altında olan emekliler için söz konusu olacak. Dolayısıyla 7 bin 500 liranın üstünde maaş alan emeklilere zam yapılmayacağı beklentileri de arttı. Şunu söyleyebiliriz ki 1 Ekim'de TBMM açıldığı zaman, Meclise gelecek olan torba yasada 7 bin 500 liralık taban maaşların artması söz konusu olacaktır” şeklinde konuşmuştu.

Gelecek olan zammın emeklileri mutlu edeceği konusunda ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan “Bu zamana kadar ne emeklilerimizin ne de diğer vatandaşlarımızın taleplerine kayıtsız kalmadık, bundan sonra da kalmayız. Tüm imkanlarımızı hatta imkanları daha da zorlayarak gerekeni yapacağımızın bilinmesini özellikle belirtmek istiyorum” ifadeleri ile müjdeyi emekli vatandaşlara verdi.