Emeklinin hesabı sil baştan! Ocak ayında cebe girecek ücrette son tahmin

OV hedeflerinin açıklanması ile beraber emeklinin maaş zammında da hesaplar sil baştan yapıldı. Ocak ayında emekliye ödenecek maaşlar için tahminler yürütülürken OVP üzerinden yeni hesaplamalar gündeme geldi.
Emeklinin hesabı sil baştan! Ocak ayında cebe girecek ücrette son tahmin

Orta Vadeli Program (OVP) hedeflerinin açıklanması ile beraber Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2024 yılı için enflasyonun yüzde 41.5 seviyesine gerilemesinin beklendiğini ifade etti.

2025 enflasyonu ise yüzde 17,5’e, 2026 için ise yüzde 9,7’ye yükseltildi. Bu çerçevede emeklinin maaş zammında da hesaplar değişti. Memur ve emekliler 6 aylık enflasyon farkı çerçevesinde zam alırken hesapların yeniden yapıldığı ifade edildi.

EMEKLİ MAAŞ ZAMMINDA YENİ TAHMİN GELDİ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilerle beraber ağustos ayı itibarıyla emekliler yüzde 5,78'lik zam hakkını elde etti. Yılın diğer ikinci yarısı için eylül, ekim, kasım ve aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanması bekleniyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yıl sonu enflasyon hedefi yüzde 38 olarak belirlenirken piyasa katılımcılarının beklentileri de yüzde 42 olarak açıklandı.

emeklinin-hesabi-sil-bastan-ocak-ayinda-cebe-girecek-ucrette-son-tahmin.webp

Yıl sonu enflasyonu Merkez Bankası'nın yüzde 38'lik hedefine ulaşılması durumunda emeklilerin zam oranı yüzde 10,63 olacak. Enflasyonun yüzde 40 seviyesine yakınsaması durumunda ise emekli zam farkı yüzde 12,24 olarak belirlenecek. Bu çerçevede temmuz itibarıyla en düşük emekli maaşı 12 bin 500 lira olarak belirlenirken hedeflerin gerçekleşmesi durumunda emekliler yüzde 40 ya da 42 üzerinden zam almaya hak kazanacak.