Emeklinin Ocak ayı zammı netleşti! SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emeklileri en az bu oranda zam alacak

Emeklilerin yüzünü güldürecek gelişmeler belli oldu! Ocak ayı zamları netleşti! Tüm detaylar haberimizde.
Emeklinin Ocak ayı zammı netleşti! SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emeklileri en az bu oranda zam alacak

Emekli vatandaşlar yapılacak maaş iyileştirmelerini heyecanla bekliyor. Ocak ayı zamlarıyla ilgili yeni gelişmeler açıklandı! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

EMEKLİYE ZAM ORANLARI

TÜİK Eylül ayı enflasyon oranlarını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre enflasyon yüzde 4.75 artış gösterdi ve senelik olarak 61.53 seviyesiyle bu senenin rekorunu kırdı. SGK Uzmanı Özgür Erdursun emekli vatandaşlardan 4A ve 4B'li olanlara yüzde 38, 4C'li olanlara yüzde 47 oranında zam yapılacağını söyledi. TÜİK verilerine gör Eylül ayında beklenen TÜFE beklentiye göre daha düşük artış göstererek yüzde 4.75 arttı. 

ocak ayı zam oranları

Senelik olarak yüzde 61.53 olan enflasyon en yüksek seviyesine çıkmış oldu. Yurt içi ÜFE Eylül ayında yüzde 3.40 artış göstererek senelik yüzde 47.44 seviyesine yükseldi. SGK Uzmanı Özgür Erdursun emekli maaşlarıyla ilgili şu açıklamaları yaptı; 'TÜİK Eylül ayı enflasyonu yüzde 4.75 olarak belirledi. TÜİK OVP'de hedeflenmiş yüzde 65 seviyesini tutturacak. Memur ve memur emeklisine yüzde 47, SSK ve Bağ Kur emeklisine yüzde 38 enflasyon farkı çıkacak. Seçimden önce yüzde 50 seviyesine tamamlanacak. 1 Temmuz tarihinde emekliye yapılan yüzde 25 zam üç ay içinde eridi. Üç aylık enflasyon verisi yüzde 25.10. Emekli maaşlarında seyyanen artış yapılması gerekli. Emekli maaşlarıyla emeklileri huzurevleri bile kabul etmiyor.'