En düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL'ye yükseltilmesi TBMM'de kabul edildi

Son gelen maaş zamları kapsamı dışında kalan emeklilere özel olarak bir çalışma içerisinde olduğu duyurulmuştu. AK Parti cephesinden bir rakam telaffuzu yapılmasının ardından emekliler kararın resmiyete dökülmesini bağlamıştı.
En düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL'ye yükseltilmesi TBMM'de kabul edildi

Geçtiğimiz dönemlerde en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL iken düzenleme sonucu 10 Bin TL'ye çekilmişti. Haziran ayının bitmesi sonrasında 6 aylık enflasyon oranlarına göre maaşı zamlanan zümre içinde yer almayan 10 bin TL maaş alan kitleye daha sonra bir zam duyurusu yapılmıştı.

RAKAM ÖNCEDEN BELLİ OLMUŞTU

İlk olarak AK Parti sözcüsü Ömer Çelik bir hazırlık içinde olduklarını duyurmuş ardından TBMM AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler en düşük emekli maaşını 12 Bin 500 TL yapacaklarını duyurmuştu.

Bu gelişme sonrasında kararın ne zaman resmileşeceğine dair bu grup arasında yer alan yüzbinlerce emekli için önemli bir akşam daha yaşandı. Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kuruluna gelen en düşük emekli maaşını 10 Bin TL'den 12 Bin 500 TL'ye çıkarma teklifi kabul edildi.

GÖZLER KARARIN RESMİ GAZETEDE YAYINLANMASINDA

Bu sınıf içinde yer alan vatandaşın maaşlarını zamlı olarak alabilmesi için gereken son adım Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı Resmi Gazete'de yayınlanacak karar oldu. Beklenen kararın en kısa sürede Resmi Gazete'de yayınlanması ve Türkiye'de en düşük emekli maaşının resmen 12 Bin 500 TL olması bekleniyor.