Evde bakım maaşı 2023 kaç TL oldu? Evde bakım parası Ocak ödemeleri ne zaman yapılacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen sosyal yardımlardan olan evde bakım maaşının 2023’te kaç TL olduğu merak ediliyor. Evde bakım parası kaç TL oldu, Ocak ayı ödemeleri ne zaman yapılacak?
Evde bakım maaşı 2023 kaç TL oldu? Evde bakım parası Ocak ödemeleri ne zaman yapılacak?

Türkiye’de evde bakım maaşı isimli sosyal yardım programı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşlara her ay ödeme yapılıyor. Evde bakım maaşı alan vatandaşlar bu sosyal yardım için yapılacak olan 2023 zammını merak ediyorlar. Evde bakım maaşı kaç TL oldu? Evde bakım maaşı ödeme tarihleri belli oldu mu?

EVDE BAKIM MAAŞI NEDİR?

Evde bakım maaşı adı ile bilinen sosyal yardım bakıma muhtaç vatandaşların bakımlarının sağlanması için verilen ödemedir. Engelli veya yaşlı olan ve birisinin bakımına muhtaç bulunan vatandaşların yaşamlarını aile ortamında sürdürmeleri bu sosyal yardım ile amaçlanıyor. Evde bakım parası bakıma muhtaç vatandaşların bakımlarını üstlenen aile bireylerine veriliyor. Bu parayı alan vatandaşlar sosyal yardıma konu olan yakınlarının bakımlarını yapmakla yükümlü oluyorlar.

EVDE BAKIM PARASI KAÇ TL OLDU?

Evde bakım parası için yapılan ödemenin 2023 yılında yükseleceği tutar merak ediliyor. Aile Bakanlığı’nın sosyal yardımları yılda iki defa memur maaş zammı oranında artıyor. Memurlara yüzde 25 zam yapılması evde bakım maaşı için de zam anlamına geliyor. 2022 yılında evde bakım parası olarak vatandaşlara aylık 3.336 TL ödeme yapılıyordu. Yüzde 25 zammın uygulanmasıyla beraber Ocak 2023’te evde bakım maaşı 4.170 TL’ye yükselecek.

EVDE BAKIM PARASI OCAK ÖDEMELERİ YATTI MI?

Evde bakım parası için en çok merak edilen konulardan birisi de bu ödemelerin ne zaman yapılacağı oluyor. İlden ile farklı günlerde ödeme yapıldığı için vatandaşlar bu ödeme tarihlerini sürekli olarak sorguluyorlar. Evde bakım parası için Ocak ayı ödemeleri henüz başlamadı. Bu ödemelerin 15 Ocak’tan sonra yapılması bekleniyor. Evde bakım parası yatan iller listesi 15 Ocak’tan sonra oluşmaya başlayacak. Bu ödemelerin zamlı olup olmayacağını ise Aile Bakanlığı belirleyecek.