Evinde olmayan yok! Resmen yüzde 38 zam geldi eski faturayı mumla arayacaksınız

Ülkemizde zam haberleri birbiri ardına gelirken her evin vazgeçilmezi olan bir kalemde daha yüzde 38'lik zam duyuruldu. Söz konusu zammın ardından detaylar da belli oldu.
Evinde olmayan yok! Resmen yüzde 38 zam geldi eski faturayı mumla arayacaksınız

Ülkemizde maliyetlerin artışı ve enflasyonun yükselmesi ile beraber zam haberleri de birbiri ardına geldi. Zam haberlerinin peş peşe geldiği günlerde memur ve emekli zammının açıklanması beklenirken bir kalemde daha zam haberi duyuruldu.

Söz konusu zamlar peş peşe gelirken Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), yeni zam açıklaması ile gündeme geldi.

EPDK'DAN ELEKTRİĞE ZAM AÇIKLAMASI

EPDK tarafından yapılan açıklama ile elektrik fiyatlarına zam geldiği öğrenilirken bu zammın da 1 Temmuz itibarıyla geçerli olacağı bildirildi. Enerji üretim maliyetlerindeki artış nedeniyle elektriğin farklı grupları için fiyat artışı yapıldığını ifade ederken yüzde 38 oranında zam da duyuruldu.

evinde-olmayan-yok-resmen-yuzde-38-zam-geldi-eski-faturayi-mumla-arayacaksin.jpg

EPDK tarafından yapılan açıklamada "Enerji üretim maliyetlerinde yaşanan artış nedeniyle nihai elektrik perakende satış fiyatlarında mesken abone grubu için yüzde 38, tarımsal faaliyetler abone grubu için yüzde 30, kamu ve özel hizmetler sektörü abone grubunun düşük kademesi için yüzde 38 ve yüksek kademesi için yüzde 20 artış yapıldı.

evinde-olmayan-yok-resmen-yuzde-38-zam-geldi-eski-faturayi-mumla-arayacaksiniz.jpg

Bu artışla beraber 100 kilovatsaat elektrik tüketimi olan bir mesken abonesi için ödenecek tutar 207,23 lira oldu." ifadesine yer verildi. Söz konusu zammın 1 Temmuz itibariyle geçerli olacağı ifade edildi.