EYT'lilere bayram ikramiyesi ne kadar ödenecek?

Türkiye'de emeklilikte yaşa takılan vatandaşların uzun yıllardır devam ettirdikleri mücadelelerden olumlu sonuçlar gelmeye başlıyor.
EYT'lilere bayram ikramiyesi ne kadar ödenecek?

EYT'lilere bayram ikramiyesi ne kadar ödenecek? Türkiye'de emeklilikte yaşa takılan vatandaşların uzun yıllardır devam ettirdikleri mücadelelerden olumlu sonuçlar gelmeye başlıyor. Buna göre ise EYT'liler için diğer emekliler ile de aynı oranda bayram ikramiyelerin alıp alınamayacağı merakla araştırılırken Ramazan Bayramı'nın da yaklaşması ile birlikte emekli ikramiyesi araştırmaları devam ediyor.

 

Milyonlar uzun süredir Meclis onayını bekledikleri EYT yasasına ilişkin 28 Şubat tarihinde Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilen düzenlemeye ilişkin de başvurular alınmaya başlarken Cumhurbaşkanı imzasıyla da Resmi Gazete'de EYT yasasının yürürlüğe girdiği ifade edildi. Resmi işlemlerle ilgili de Mart ayında EYT'ye başvuru yapacak olan vatandaşların da Nisan ayı içerisinde ilk maaşlarını da alabilecekleri belirtildi.

EMEKLİ İKRAMİYELERİ NE KADAR OLACAK?

Türkiye'de Ramazan Bayramı 21 Nisan tarihi itibariyle başlayacak iken bayram öncesinde de EYT'lilerin bayram ikramiyelerini almasına kesin gözle bakılırken takriben de 21 Nisan Ramazan Bayramı arifesinde de emekli ikramiye ödemeleri de hesaplara geçeceği belirtildi.

Türkiye'de emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramı'nda da yapılacak olan ikramiye ödemeleri bin 100 lira olarak yapılırken 2023 yılı itibariyle de geçerli olacak olan emekli bayram ikramiye tutarları da henüz netleşmedi. 

2022 yılında Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı öncesinde emekli bayram ikramiyeleri 1100 TL olarak hesaplara yatırılmıştı. 2023 yılında da bayram ikramiyeleri 1100 TL olarak bayram öncesinde hesaplara yatırılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelecek haftalarda yapacağı Kabine toplantısı sonrasında ise emekli ikramiyelerine ilişkin zam iddialarını da yanıtlaması ve bu konu ile ilgili de emeklilerin kafasında uzun süredir bulunan soru işaretlerinin ortadan kalkması bekleniyor.