EYT'lilerin cebi para dolacak! Hesaplarına en az 18.500 TL yatacak!

EYT'liler ile alakalı olarak yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor. Emeklilik başvurularını sürdüren EYT'lilere sağlanan bazı imkanlar bulunurken 18.500 TL'lik ödeme ortaya çıktı. Hangi EYT'lilere ne kadar ödeme yapılacak?
EYT'lilerin cebi para dolacak! Hesaplarına en az 18.500 TL yatacak!

Türkiye'de emeklilik sisteminde uzun yıllar boyunca EYT sorunu yaşandı ve bu sorun Mart ayının başından itibaren sona erdi. Emeklilikte yaşa takılanlar meselesi çözülürken bu kapsam içerisinde olanlara emeklilik kapıları açıldı. EYT düzenlemesinin ardından SGK'ya başvuran vatandaşlar emeklilik işlemlerini başlattılar. SGK tarafından verilen bilgilere göre Mart ayı içerisinde Türkiye genelinde 1,5 milyon kişi EYT'den emekli olmak için başvuru yaptı. İlk etapta emeklilik başvurusunun 1 Milyon ile 1,5 Milyon kişi arasında kalacağı hesaplanıyordu ama bu hedef daha ilk ayda aşıldı. 

EYT'LİLER İÇİN KRİTİK GÜN!

EYT'liler için bugün oldukça ayrı bir anlamı olan bir gün olacak. Mart ayının son günü olan 31 Mart Cuma günü sona erene kadar emeklilik başvurusu yapacak olan EYT'liler kazançlı çıkacaklar. SGK sistemin emeklilik başvurusu yapılan aydan sonra gelen ayın ilk gününden itibaren emekli maaşı hesaplaması yapılmaya başlanıyor. Bugün emeklilik başvurusu yapacak olan EYT'lilerin emekli maaşları yarın yani 1 Nisan 2023 tarihinden itibaren hesaplanmaya başlanacak ve Nisan ayı emekli maaşını alabilecekler. Ancak başvurularını yarına sarkıtacak olan EYT'lilerim emekli maaşları 1 Mayıs tarihinden itibaren hesaplanmaya başlanacak ve Nisan ayında bu kişiler emekli maaşı alamayacaklar. 

EN DÜŞÜK MAAŞ 7.500 TL!

EYT'den emekli olmak için mart ayında emeklilik başvurusu yapanların Nisan ayından itibaren emekli maaş ödemeleri yapılacak. Nisan ayında bu EYT'liler en az 7.500 TL maaş alacaklar. En düşük emekli maaşının 7.500 TL'ye çıkarılmasının ardından hangi seviyeden prim ödemesi yapılırsa yapılsın bu tutardan daha düşük maaş alınmayacak. Kök maaşı daha düşük olabilir ama bu ödemelere yansımayacak. 

PROMOSYON ÖDEMESİ YAPILACAK!

Emeklilik başvurusu yapan EYT'liler için Nisan ayı sürprizlerinden birisi de maaş promosyonu olacak. Bu imkandan yararlanacak olan EYT'liler önemli tutarlarda ödemelerin sahibi olacak. Şu anda EYT'lilere en yüksek maaş promosyonunu veren bankalar arasında olan Denizbank'ın tarifesine göre EYT'liler 7.500 TL maaş almaları durumunda 9.000 TL maaş promosyonu alabilecekler.

BAYRAM İKRAMİYELERİ İLE TOPLAM 18.500 TL ÖDEME!

EYT'liler ile alakalı olarak yapılacak olan son Nisan ödemesi ise 2.000 TL emekli bayram ikramiyesi olacak. En az 7.500 TL maaş, 9.000 TL maaş promosyonu ve 2.000 TL emekli bayram ikramiyesi toplandığında EYT'liler sadece Nisan ayında 18.500 TL ödeme alacaklar.